fbpx
E-UTRIP
Najhitrejša dekleta v kategoriji Ribež`n.
Aktualno Ribnica Šport

Po Mali Gori, čez drn in strn

Tradicionalni Ribniški semenj, ki je v deželi suhe robe vsako prvo nedeljo v septembru, je letos po 44. letih odpadel, kljub temu pa so organizatorji teka vztrajali in izvrstno izpeljali drugi Ribn’ca trail, ki se ga je udeležilo kar preko 220 tekačev iz Slovenije in Italije.
Organizatorji so poskrbeli za vsa priporočila NIJZ-ja in dogodek izpeljali z vsemi ukrepi za preprečitev širjenja virusa Covid-19, ki jih ni bilo malo. Start je bil v ribniškem gradu, cilj pa pred tamkajšnjim vrtcem. Zadovoljstva po izpeljanem dogodku, ki je bil letos edini večji od Barja do Kolpe in precej prispeva k prepoznavnosti in promociji Ribnice, ni skrival tudi predsednik Kluba ponosnih posameznikov, Boštjan Schönlieb, s številnimi požrtvovalnimi prostovoljci.

Kdo so bili zmagovalci?

Na 12-kilometrski razdalji, kategorijo so poimenovali “Kuhavn’ca”, je pri ženskah zmagala Primorka Ana Čufer (1:03:37), pri moških pa Primož Piškur (1:00:54). V kategoriji “Čebular’ca” – 25 km, je pri ženskah zmagala Nicol Guidolin iz Italije (2:02:03), pri moških pa domačin Tadej Osvald, ki teče za ŠTD Lončar iz Dolenje vasi, s časom (1:52:38). V najtežji kategoriji, “Ribež’n” sta slavila Maša Jamnik (4:34:37), v moški kategoriji pa Aleš Debeljak z Gorenjske (3:27:51).

Najhitrejši fantje v kategoriji Čebular’ca.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki