fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Včeraj zabeležili kar 2.226 na novo pozitivnih oseb s koronavirusom – sproščanja ukrepov najverjetneje še ne bo!

Epidemiji koronavirusa očitno še ni videti konca. Včerajšnji rezultati kažejo na še slabše stanje, kot v preteklih dneh. Testirali so jih največ doslej, to je 8.063, od katerih je bilo pozitivnih kar 2.226 oseb. Delež pozitivnih tako znaša 27,6 %.

Zaradi slabe epidemiološke slike se je vlada že včeraj sestala na kriznem sestanku ter začela pripravljati strategijo za nadaljne ukrepe. Sproščanje ukrpov v naslednjem tednu očitno še ne bo možno, a kljub temu strategijo za postopno sproščanje pripravljajo že sedaj. Jutri bo vlada sporočila, kakšni ukrepi sledijo v naslednjem tednu.

“Uporabljajte kirurške maske, maske niso modni dodatek”

Na včerajšnji novinarski konferenci je vladni govorec Jelko Kacin opozoril, da so kirurške maske veliko bolj primerne za uporabo in preventivno zaščito, kot pralne. Obenem pa pravi, da je komuniciranje preko njih veliko lažje, kot s pralnimi. Ob tem se poraja vprašanje, koliko ljudi si lahko privošči redno menjavo kirurških mask, saj kot je znano so slednje namenjene zgolj enkratni uporabi, medtem ko pralne lahko uporabljamo večkrat.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki