fbpx
E-UTRIP
Jelko Kacin je v nedeljo gostoval v oddaji Politično s Tanjo Gobec.
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Kacin: “V malih občinah se znajo organizirati”

Koordinator za organiziranje cepljenja, bivši vladni govornik, Jelko Kacin je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na programu Televizije Slovenija odgovarjal na vprašanja novinarke, ki se je dotaknila tudi odmevne “pogruntavščine” kočevskega zdravstvenega doma, in sicer informacijskega sistema, katerega so predlagali vpeljati tudi na državno raven.

Ali bi to funkcioniralo?

Kacin pravi, da so težave nakopičene v zdravstvu že desetletja in, da zato enotnega informacijskega sistema pač ni. “Med seboj se razlikujejo občine, zdravstveni domovi in tudi bolnišnice delujejo vsaka posebej, zato dovolj enotnega sistema ni,” pove.

Kot problem izpostavi tudi dejstvo, da so se ljudje že decembra prijavljali za cepljenje na e-upravo, a teh podatkov še vedno ni dovoljeno posredovati zdravstvenim domovom.

Ampak, saj ste jih na prijavo na omenjen portal pozvali vi, g. Kacin!

Glavni problem prijavljanja na cepljenje je prepoved posredovanja podatkov (in ne pač slaba organizacija?)

Pooblaščenka za informacije javnega značaja je s prepovedjo ustavila in onemogočila posredovanje teh podatkov uporabnikom, kar je Kacin opredelil s “to je nemogoča odločitev.”

“V malih občinah se znajo organizirati…

… predvsem pa so uspešni tisti, ki so proaktivni, ki kličejo, sprašujejo in na podlagi tega dobijo bistveno več prijav.”

Res je, g. Kacin, pa vendar… ste Kočevje dobesedno “okregali”, ker je pač cepilo toliko, kolikor je imelo cepiv.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki