fbpx
E-UTRIP
Šola na Turjaku
Featured Novice Občina Ribnica

V Velikih Laščah sprejeli končno odločitev o gradnji nove šole in vrtca na Turjaku

Nedolgo nazaj smo poročali o “križih” in težavah pri gradnji nove šole in vrtca na Turjaku (v tem prispevku). Občinski svet v Velikih Laščah je namreč razdeljen pri projektu gradnje nove podružnične šole in vrtca na Turjaku. Na takratni seji so obravnavali odlok o spremembi proračuna za 2021 in v njem analizo poteka načrtovane gradnje. Ta se je sicer z vsemi postopki začel še v času prejšnjega župana Antona Zakrajška.

Sprejeli so končno odločitev

Prisotni so se spotaknili ob precej visoko zadolževanje občine pri izvedbi omenjenega projekta, saj so predvideni stroški precej narasli. Tik pred zaključkom redakcije pa se je na 16. redni seji sestal velikolaški občinski svet, ki je med 11. točkami dnevnega reda obravnaval tudi odlok o rebalansu občinskega proračuna za 2021 in potrdil noveliran investicijski program za gradnjo podružnične šole in vrtca na Turjaku. Po daljši razpravi, polni čustev in drugačnih mnenj, so soglašali z rebalansom proračuna, ki občini omogoča, da se za eno največjih naložb v zadnjih letih lahko tudi zadolži. Če pa bodo uspešni na razpisu Ministrstva za šolstvo, znanost in šport, nekaj denarja pričakujejo tudi iz Eko sklada, bi bil delež občine v projektu veliko manjši. Gradbena dela na stavbi so ovrednotena na 2,5 milijona evrov, še 870 tisoč evrov pa bo nanesla oprema in drugi stroški.   

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki