fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Šport Tenis

Jutri v Kočevju! Petrol Odprto prvenstvo do 18 let (TK Kočevje)

Jutri, 10. 9. bo na teniških igriščih v Gaju spet pestro. Po dežju naj bi že dopoldne posijalo sonce, tako da se bodo ob istem času na istem mestu srečali ugodni vremenski pogoji in vrhunske tenisačice. Potekalo bo namreč Petrol OP do 18 let za ženske.

Vabljena dekleta, stara do 18 let, da se s svojimi vrstnicami pomerite v igri tenisa – igri, ki dokazano življenje podaljša za skoraj 10 let (po raziskavi zdravstvene revije Mayo Clinic Proceedings).

Prijavite se na povezavi: https://tenis-slovenija.clubspark.net/Competitions/Slovenija/Tournaments/Overview/2701f423-2672-44d7-8d68-4799472d408c

Vabljeni tudi vsi, željni vrhunskega tenisa – tudi tisti, ki v roke ne boste prijeli loparja, pač pa boste spodbujali mlade perspektivne igralke.

Pri zdravstveni reviji Mayo Clinic Proceedings so se ukvarjali z vprašanjem, kako šport oziroma ukvarjanje z določenim športom vpliva na življenjsko dobo. In kaj so ugotovili? Verjetno za marsikoga presenetljivo, pa vendar, da je – vsaj kar se življenjske dobe tiče – zmagovalec med športi tenis. Slednji lahko življenje podaljša za skoraj 10 let (9,7, če smo natančni) in ugotovili, da je tenis absolutni zmagovalec, ki lahko naše bivanje na Zemlji v povprečju podaljša za kar 9,7 let. Tenis zahteva večjo mero tako psihične zbranosti kot fizične pripravljenosti, kot individualni šport pa še posebej krepi samozaupanje oziroma samopodobo.

Vprašali smo Ivana Gabriča, predsednika TK Kočevje: Kaj bi rekli, da je prednost tenisa pred drugimi športi?

Ivan Gabrič, predsednik TK Kočevje.

Sam sem tenis začel igrati pred desetimi leti, čeprav sem se z njim spogledoval že kot otrok. Ko sem zbral pogum in se pri »šele« 32-ih letih odločil trenirati, sem bil pretirano impulziven. Zlomil sem več loparjev in naredil kar nekaj drugih »neumnosti«, ko sem v nekem trenutku prijel nasvet oziroma pripombo starejšega možakarja. Rekel mi je, da takšno obnašanje ne spada na teniško igrišče in, da me ni lepo gledati, ko lomim svoj lopar. V vsem tem času mi je tenis pomagal pri zbranosti, nadziranju samega sebe – samokontroli, tudi pri taktičnem razmišljanju, predvsem pa me kot šport zelo pomirja. Poudarek bi dal na to, da so k temu mojemu »dosežku« prispevali ravno ostali teniški igralci, ki ti s kritiko in nasveti pomagajo razviti se v boljšega tenisača in zagotovo v boljšega človeka. Priporočam ga vsem, še posebej mlajši generaciji, saj se bo s tenisom definitivno okrepila njihova samozavest in kvaliteta življenja.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki