fbpx
E-UTRIP
FOTO: Katja Rus.
Aktualno Iz naših šol Novice

OŠ Ribnica: Naša Zemlja – naš dom

Zemlja. Naša Zemlja. Naš čudovit planet. Samo naš. Naše čudo, polno bioloških pestrosti, ki nudi dom neverjetni množici živih bitij. Na vse to pa žal prepogosto pozabljamo, čemur dokaz je sicer počasno, pa žal neustavljivo onesnaževanje in s tem uničevanje planeta.

Zemlja ni samo moja, ZEMLJA JE NAŠA, od prav vseh, ki na njej vdihujemo zrak in pijemo vodo. Kar bomo danes posejali, bomo jutri lahko poželi. Če bomo Zemljo čuvali, bomo na njej srečno in zdravo živeli ter jo prijetno in ohranjeno predali bodočim generacijam.

Ker odrasli občasno na vse to pozabimo, pa je dobro, da nas na lepote našega planeta spomnijo otroci. Tako so učenci in učenke 2.b Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica z učiteljico Niko Vrbinc Mihelič s svojimi izdelki poudarili, kaj vse delamo narobe in kako bi z lahkoto precej bolje poskrbeli za planet, ki je res povsem naš. Ob dnevu Zemlje, ki ga že več kot 50 let obeležujemo 22. aprila, razstava naših drugošolcev v prostorih Rokodelskega centra v Ribnici obiskovalce opozarja na mnoge vrednote in lepote planeta Zemlje.

Ameriška pisateljica Louise L. Hay je nekoč zapisala, da je šlo naši materi Zemlji kar dobro, preden smo na ta planet prišli mi – ljudje. Kaj menite torej, kdo je tisti, ki na Zemlji dela nered?!! Če je ne bomo ljubili in ji te ljubezni tudi primerno izkazovali, bomo namreč izgubljeni mi, ne Zemlja. Ker si želim, da se zgodba človeštva optimistično nadaljuje, nas vse skupaj spodbujam k primernejšemu ravnanju do našega planeta. Verjamem Tonetu Pavčku, ki pravi, da skupaj zmoremo!!! Poskusi, SKUPAJ z nami zmoreš tudi ti!

Ni res, da je eno samo sonce
in da samo ono greje.
Sonc je na Zemlji in nebu,
da jih nihče ne prešteje.
(Tone Pavček)

Katja Rus, OŠ Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki