fbpx
E-UTRIP
Zmagovalec najdaljše poti je medveda srečal kar dvakrat.
Aktualno Pohodništvo Ribnica Šport

Ribnica Trail: Zmagovalca je med tekom “zmotil” medved

Klub ponosnih posameznikov iz Ribnice se podpisuje kot organizator že četrtega Ribnica Traila. Blizu 200 tekmovalcev iz vseh slovenski krajev se je iz ribniškega gradu, kjer je bil tudi cilj, mimo Hrovače podalo na poti, ki so preko Svete Ane peljale v tri smeri. Najkrajši, na 12 kilometrov, z nadmorsko višino 942 metrov, so ime dali Kuhavnica, bolj zahtevna, 25-kilometrska razdalja, Čebularca, je imela najvišjo točko 963 metrov, najbolj zahtevni, ki je bila dolga kar 40 kilometrov in je povezovala vrh Svete Ane, so namerili skupni vzpon 1597 metrov.

Na najkrajši razdalji je med ženskami zmagala Ema Štupica, na isti razdalji je med moškimi slavil Uroš Avgustinčič. 25-kilometrsko razdaljo je med ženskami najhitreje pretekla oziroma prehodila Ksenija Grm, med moškimi pa je s prednostjo petih minut pred zasledovalci zmagal Tadej Osvald, član ŠD Lončar iz Dolenje vasi.

»Verjetno sem ga zmotil«

Najboljši čas na najbolj zahtevni preizkušnji, na 40-ih kilometrih, je imela Alenka Pavc, med moškimi je kljub neljubim dogodkom na poti slavil Aleš Debeljak iz Kranja.

»Nekje pod Sveto Ano sem nenadoma, ne tako daleč, zagledal medveda. Takrat sem se ustavil in se vrnil do nekoga, ki je bil na okrepčevalnici. Vprašal sem ga, kaj naj naredim, predvsem me je še kako zanimalo, ali je medved nevaren. Potem je ta šel z mano, skupaj sva tekla okoli dva kilometra in glej ga zlomka, ponovno sva ga srečala. K sreči je kmalu šel svojo pot, moj »sotekmovalec« pa se je vrnil k okrepčevalnici, jaz pa sem, seveda nekoliko težjih nog, tekel naprej. To me je stalo najmanj deset minut časa in več kot kilometer teka. A kljub temu iz Ribnice odhajam z zmago in spomini, ki ne bodo zbledeli celo življenje,« je ob razglasitvi izidov dejal Debeljak.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki