E-UTRIP
Featured Kočevje Kultura Novice Starševstvo Umetnost

Iskreno o moških – kako s partnerji in sinovi

V dneh okoli Miklavža je knjižne police obogatelo čtivo na 114-ih straneh, pisano z doživljajskimi občutki, ki se dotikajo moških. Lahko se bere kot knjiga, priročnik ali celo kuharica z vrsto znanih in novih receptov. Že pri obračanju njene prve strani se ti nemudoma utrga misel, da jo je treba imeti vedno nekje ob sebi. Je tudi mehčalec partnerskih in družinskih odnosov in življenja. Knjigo, ki sicer ni slikovno opremljena, zato pa vsaka beseda v njej slikovito izžareva, podpisujeta Marko Juhant, predavatelj in avtor številnih najbolje prodajanih uspešnic o vzgoji otrok, in Toni Mrvič iz Kočevja, osebni in partnerski svetovalec, Letim, s.p.. In njen naslov: Iskreno o moških – kako s partnerji in sinovi.

Ampak to tako ne gre, saj smo … drugačni

»Od marca smo ujeti v izrednih razmerah, ki jih doživljamo nekateri bolj in drugi manj stresno. Zato so ravno sedaj še kako potrebni kvalitetni družinski odnosi, za kar pa se je seveda potrebno zelo potruditi,« je knjigo, ki je že ponatisnjena, saj je 800 izvodov v slabih nekaj tednih že skoraj pošlo, njene strani pa sta začela zlagati septembra, v branje priporočil Mrvič. Kot dva moška sta iskreno spregovorila o moških – partnerjih in sinovih, ženske se sicer želijo povezati z njimi, vendar včasih to počnejo na »ženski« način, kot da bi se hotele povezati s svojo hčerjo ali prijateljico. Sicer z dobrimi nameni, ampak to tako ne gre, saj smo moški drugačni in ravno pri tej drugačnosti sta si enotna avtorja, sicer znanca in prijatelja. Z izkušnjami iz svojega dela poskušata na slikovit način opisati moške reakcije in potrebe. »S tem sta vam, spoštovane gospe in mame, odprla vrata v moški svet,« ju nagovarjata.

Kako razumeti partnerja in sina

Ena od osnovnih človekovih potreb so odnosi. Dobri medsebojni odnosi povzročajo osebno zadovoljstvo. V teh časih pa so družinski odnosi še toliko bolj pomembni, saj veliko časa preživimo skupaj. Knjiga Iskreno o moških z mnogimi primeri iskreno opiše moška čustvovanja, razmišljanja in reakcije. S tem pa bralkam pomaga še globlje razumeti svojega partnerja in sina, kar pa jim omogoča še boljšo povezanost z njima. Ravno tako pa bodo bralke spoznale, da tudi moški imajo vso paleto čustev, ki pa jih izražajo na drugačen način kot to počne ženske. S pomočjo novih spoznanj bodo lažje razumele moško čustveno izražanje. Juhant podpisuje sinove, Mrvič pa partnerje. Knjigo toplo priporočata tudi moškim bralcem, saj se bodo z njeno pomočjo lažje razumeli in izrazili, kar bo tudi njihovim partnerkam pomagalo pri čustvenem povezovanju.

Pustimo ga živeti takšnega, kakršen je pač moški

Nasvet po prebrani knjigi je, naj se partnerja pogovorita in kot popotnico za v bodoče vneseta vsak svoje razmišljanje o temi ali primeru. Ali kot sta avtorja zapisala ob koncu uvoda: “Vsak človek je drugačen. Koliko soli je ravno prav, se vedno odloča posameznik.”

K branju knjige, ki je edinstvena, nagovarjata tudi recenzenta, dr. Andrea Leskovec in prof. dr. Stanko Gerolji. »Drage gospe, partnerke, knjiga odpira bogastvo možnih odgovorov in reakcij, s katerimi boste osrečevale svoje partnerje in bodite brez skrbi – (skoraj) vse se vam bo stotero povrnilo. »Če smo odkrite,” je dodala Leskovčeva, “katera od vas včasih nima občutka, da svojega moža, fanta ali sina niti malo ne razume? Morda ga ne bomo razumele, lahko pa se mu poskušamo približati in pustimo, da živi takšen, kakršen je; moški pač, ki je – in to si konec koncev vsi želimo – drugačen od nas.”

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki