fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kočevje Kronika

V Kočevju izvajali kontrolni nadzor urejenosti skladiščenja organskih gnojil

Prejšnji teden smo poročali, da je Policija skupaj z drugimi nadzornimi organi izvajala poostren nadzor nad celotnim Kočevjem, kar je deloma izvajala s pomočjo helikopterskega prevoza (v tem prispevku). Iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa smo prejeli informacijo, da je Inšpektorat prvi nadzor izvajal že 10. 2. 2021, ko so ugotovili nepravilnosti pri skladiščenju organskih gnojil.

»Na podlagi takrat izrečenega ukrepa s strani Inšpektorata, se je dne 17. 3. 2021 opravil kontrolni nadzor urejenosti skladiščenja organskih gnojil. Pri nadzoru se je ugotovilo, da so bile nepravilnosti odpravljene. Drugih nepravilnosti v pristojnosti Inšpektorata ni bilo ugotovljenih. Od Policije pa do danes Inšpektorat ni prejel še nobenega obvestila o drugih ugotovljenih nepravilnostih,« dodajajo ter pojasnjujejo, da Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo pri nadzoru razgradnje avtov ni uvedel nobenega postopka, saj to področje ureja zakonodaja, ki ni v pristojnosti Inšpektorata.

Iz Inšpektorata RD za okolje in prostor pa: »Inšpekcijski nadzori z dne 17.3.2021, v Kočevju, še niso zaključeni, zato jih ne moremo komentirati ali se kako drugače opredeljevati do njih.« Finančna uprava RS poostrenega nadzora tega dne ne želi komentirati, ob tem pa dodajajo, da več kot toliko, kot je povedala Policija, ne smejo izdati.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki