fbpx
E-UTRIP
sex shop
Aktualno Dobro je vedeti Narava & zdravje Psihologija Zanimivosti & Zabava Zdravje

Sex shop: kjer zadovoljstvo strank ni zgolj floskula

Če smo pred leti ob misli na sex shop zardeli, danes temu ni tako. Družba postaja vse bolj odprta za užitek. Vstop v trgovino z erotičnimi pripomočki ni več takšen tabu. V času korone so dostavne službe na domove Slovencev dostavile kar zajetno število paketov, ki so vsebovali takšne in drugačne igračke za popestritev spolnosti.

Morda je čas, ko smo bili zaprti med štirimi stenami odprl obzorja marsikateremu posamezniku ali paru. V sex shopu Svet erotike, za dobesedno zadovoljstvo strank, skrbijo že od leta 2008. V Virmašah pri Škofji Loki vam izrekajo dobrodošlico v svet erotike in zagotovljenega užitka.

Ste vedeli, da se je najbolj popularna erotična igračka za ženske rodila zaradi medicinskih razlogov? Nekdaj pogosto bolezen žensk – histerijo – so zdravniki zdravili z – ne boste verjeli – masiranjem klitorisa.

Ker je bil ta neobvladljiv nadzor čustev in dejanj včasih zelo pogost, so zdravniki začeli razmišljati v tej smeri, da to zdravljene posten bolj »mehansko«. Še posebej, ker je po takratnih ocenah za histerične veljalo okoli 75 odstotkov žensk.

sex shop
Ženske so v preteklosti radi označili za histerične. Histerijo so zdravili s stimulacijo spolovila. FOTO: Wikipedia.

Takrat imenovan »manipulator« je bil v bistvu parni stroj, oblikovan v stol, z vibracijami pa je dražil žensko spolovilo. Leto 1880 je prineslo prvi vibrator na akumulator, kasneje se je začela proizvodna vibratorjev na elektriko in na baterije.

Vibrator je v času viktorijanske dobe in desetletja kasneje veljal zgolj za medicinski pripomoček. Patentiral ga je angleški zdravnik dr. Mortimer Granville. Sex shop je bil takrat še izven okvirjev razmišljanja. Ta »nedolžni« pripomoček so oglaševale vse ženske revije. Vse do leta 1920 je veljal za ženskega najboljšega prijatelja. Ker so ga začeli uporabljati v porno industriji, je izgubil svoj sloves medicinskega pripomočka in postal tabu.

sex shop
Dr. Joshep Mortimer Granville, oče vibratorja. FOTO: Wikipedia.

Se erotična trgovina sliši lepše, kot sex shop?

 Sedemdeseta leta so prinesla novo rojstvo, nov odnos do sexa.  Zgodovinski viri kot zametek sex shop sveta povezujejo s francosko trgovino Diana Slip. V tej trgovini za odrasle so, okoli leta 1920, prodajali erotične knjige, fotografije in erotično perilo.

Za prvi »uradni« sex shop pa velja Beate Uhse AG, leta 1962 odprta trgovina v Zahodni Nemčiji.

Ljudje so do besedne zveze sex shop morda še vedno zadržani, nekako smo bolj naklonjeni besedi erotika.

Naj bo sex ali erotika, glede na to, da se je dvajsetih letih prodaja v sex shopih povečala za sedemkrat, očitno posamezniki ali pari želijo nekaj več.

sex shop
V dvajsetih letih se je prodaja erotičnih pripomočkov povečala za sedemkrat. FOTO: Unsplash.

V vsej svoji čutnosti imena, Svet erotike vabi stranke, da si izberejo nekaj iz njihove bogate ponudbe. In seveda doživijo ta »več« po katerem hrepeni vsak moški in ženska. Priznali ali ne, ljudje smo sexualna bitja.

V sex shopu, trgovini za odrasle ali v erotični trgovini – kot pač želite – vas v Škofji Loki pričakuje okrog 200 različnih erotičnih pripomočkov.

V sex shop po užitek

Njihov glavni namen je strankam zagotoviti seksualni užitek in zadovoljitev.

Spolnih pripomočkov se drži predsodek, da je ob njihovi uporabi intima nenaravna, da razčlovečuje partnerski odnos in da partnerja nadomešča.

V Svetu erotike zgotavljajo, da spolni pripomočki partnerja ne oddaljujejo. Raziskave namreč kažejo, da v sex shop vse pogosteje zavijejo pari in da je 35 odstotkov uporabnikov spolne pripomočke poskusilo skupaj s partnerjem.

35 odstotkov uporabnikov spolne pripomočke uporablja v paru. FOTO: Unsplash.

Človek je že od nekdaj iskal možnosti popestritve spolnega življenja, zato brez slabe vesti začnite odkrivati Svet erotike. 

Sex shop ne obiščite zgolj ob dekliščinah, fantovščinah in okroglih obletnicah. Ne obiščite ga zgolj zaradi pripomočkov ob katerih se boste muzali na zabavah.

Dovolite si, da sex shop Svet erotike postane mesto, ki vam bo v pomoč pri odkrivanju novih dražljajev.

PLAČLJIVA OBJAVA https://e-utrip.si/

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki