fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Božiček v Kostelu pustil pomembno sporočilo

Lanskoletno božično praznovanje smo lani v Kostelu izpeljali popolnoma drugače, saj smo Božička »obrnili na glavo«. Vsa leta doslej smo bili vajeni enakega običaja – otroci so skupaj pričakali Božička na prireditvi Božičkov vrt. Ker pa smo kljub omejitvam druženja hoteli pričarati doživetje radosti, ki bo za vedno ostala v lepem spominu na otroštvo, smo si rekli: Če ne morejo otroci k Božičku, bo pa Božiček šel k vsakemu otroku!

In tu je že prvi del Božičkovega sporočila: vsaka kriza je hkrati tudi priložnost. Zato smo se zmenili z gasilcem Matkom Zdravičem iz PGD Vas Fara, ki je dobrega moža zapeljal po Kostelu. Z božično glasbo in glasnim ho ho ho pozdravom prek megafona iz gasilskega avtomobila sta pričarala nasmeh na obraze vseh, ki so ju slišali in videli, po imenu poklicala in obdarila pa sta 30 otrok.

»Božička so pripeljali z gasilskim avtomobilom. Zelo sem se ga razveselil. Pa tudi gasilcev, ker že zelo pogrešam gasilske vaje,« je povedal 8-letni Aleksander.

In še drugi del Božičkovega sporočila?

Tudi v 2021 poskusite v vsakem trenutku – dobrem ali slabem – uzreti priložnost, s katero boste ustvarili nekaj dobrega. Na Zavodu za kulturo in turizem smo njegovo sporočilo vzeli zelo resno in že napovedujemo, da pripravljamo še več podobno prijaznih presenečenj.

Natalie Lisac, ZKT Kostel

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki