fbpx
E-UTRIP
Taja Šolaja, Lina in Neža Adamič
Featured Kočevje Šport Tenis

Zgodovinska zmaga za kočevski tenis na turnirju U18

Ta vikend so bile kočevske tenisačice prvič v zgodovini kočevskega tenisa na turnirju U 18, kjer igrajo najboljše slovenske igralke in nekatere med njimi bodo kmalu tudi med profesionalkami.

Taja je igrala kvalifikacije že v petek in zmagala, tako da se je lahko udeležila glavnega turnirja, na katerem pa je izgubila proti Eriki Menavski.

Lina Adamič je v prvi tekmi dosegla tudi prvo zmago za Kočevje v tej starostni skupini ter tako nadaljevala v naslednje kolo, kjer se je srečala s Saro Mihelčič. Po dveh setih je morala priznati premoč nasprotnici s 6:2 in 6:3.

Neža Adamič se je že v prvem krogu srečala s tretjo nosilko, Kočevar Rimo, ki je kot 15. na lestvici pokazala odlično igro. Pri rezultatu 1:1 v setih sta tekmovalki igrali še tretji set, v katerem je Rima z nekaj več sreče in seveda dobro igro slavila z rezultatom 10:6.

Kočevske tenisačice premikajo meje v športu, kjer Kočevje nikoli ni imelo svojih predstavnikov v teh kategorijah, tako da jim je za prikazano iskreno čestitamo.

TK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki