fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Imamo nov prostor za “sekiranje”

V Gaju je potekala uradna otvoritev novega sekirišča, ki ga je organiziralo društvo Sekirači. V zgolj dveh mesecih so člani društva preoblikovali nekdanje balinišče v eno izmed najlepših igrišč za metanje sekir v Evropi. Na novo so postavili 8 tarč za metanje malih in velikih sekir in uredili okolico.

V večini so te prenove izvedli s svojimi sredstvi, pri tem pa so jim pomagali tudi posamezniki in podjetja iz lokalne skupnosti.

Uradna otvoritev se je pričela ob 11.00, ko je podžupan Andrej Mladenović prerezal otvoritveni trak. Kasneje se jim je pridružil tudi župan, ki se je aktivno vključil v zabavo z metanjem sekire.

Po uradnem delu je bilo sekirišče odprto za vse, ki so želeli preizkusiti to edinstveno športno izkušnjo.

Ob 14.00 se je začelo tekmovanje, ki je vključevalo tri discipline: metanje male sekire za moške in ženske ter metanje velike dvojne sekire za moške. Skupaj je tekmovalo 34 udeležencev.

Rezultati tekmovanja:

Mala sekira za moške:

  1. Ludvik Štajnar
  2. Alojz Vončina
  3. Branko Kotnjek

Mala sekira za ženske:

  1. Aša Grahelj
  2. Maja Somensary
  3. Jožica Balant

Velika dvojna sekira za moške:

  1. Zvone Turk
  2. Damjan Žafran
  3. Simon Šega

Prihodnje leto je v načrtu izvedba občinske in državne lige v metanju male in velike sekire. Večina tekem bo potekala prav v Gaju. Ne smemo pa pozabiti na 1. odprto tekmovanje Slovenije oz. svetovno prvenstvo v metanju velike dvojne sekire, kar bi bilo prvo tovrstno tekmovanje v Sloveniji.

Društvo Sekirači si želi še več članov in članic ter vas vabi na metanje sekir. Dobrodošli in ne pozabite, da je sekiranje zabavno in ni razloga za tisto drugo sekiranje!

VIR: Društvo Sekirači

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki