E-UTRIP
Foto: Nik Vidmar
Featured Kočevje Narava Narava & zdravje

V dveh mesecih na Kočevskem 36 požarov, preiskujejo pa samo 2

Verjetno nobenemu od nas ni bilo težko opaziti, da je število požarov v Kočevju v zadnjih dveh mesecih enormno. “Zgodilo” se je tudi, da so morala prostovoljna gasilska društva pogasiti po tri (in več) na dan. A kljub temu, da se vsi zavedamo, da se veliko (verjetno večina) izmed njih ni zgodila “naravno”, pač pa so bili mnogi plod dolgočasja nepridipravov, so nam s PU Ljubljana sporočili, da preiskujejo zgolj dva.

Zakaj?

14 požarov se je zgodilo februarja, marca pa kar 22!

Kot pravijo, je šlo v večini primerov za “travniški požar, pri katerem ni nastala materialna škoda, prav tako pa ni prišlo do ogrožanja življenja in premoženja velike vrednosti”.

Kljub temu, da vzrok požara ni znan, se policija z njimi ne ukvarja.

Povzročitev splošne nevarnosti kot kriterij za pozornost policije

Na vprašanje, ali glede požarov potekajo kakršne koli raziskave oziroma preverjanja v smeri kaznivega dejanja, so s PU Ljubljana odgovorili: “V dveh primerih so policisti zaznali znake kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po končanih postopkih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.”,

Torej, če z zanetenjem požara ne povzročiš materialne škode, ne ogroziš življenja ali premoženja velike vrednosti, ti je tovrstno početje uničevanje okolja očitno dovoljeno.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki