fbpx
E-UTRIP
Foto: covid-19.sledilnik.org
Featured Kočevje Novice Ribnica

Ribnica trenutno na slabšem kot Kočevje

Slovenija danes

Aktivnih primerov je trenutno 13.300, v povprečju pa je v zadnjih sedmih dneh novih primerov 895 na dan. Trenutno je zaradi Covida hospitaliziranih 581 oseb, v intenzivni terapiji pa še 131. Skupno je zaradi bolezni Covid-19 do danes umrlo 4.092 Slovencev.

Ribnica 101, Kočevje 131

V Kočevju je bilo včeraj skupno opravljenih 126 PCR in hitrih testov, od katerih je bilo pozitivnih 6 (pet PCR in en hitri test). Tedenski prirast okužb je tako negativen in znaša -18 odstotkov, kar je vzpodbudno. Trenutno je okuženih 131 oseb, 1383 pa jih je Covid že prebolelo. Za posledicami koronavirusa je umrlo 8 ljudi.

V Ribnici pa so včeraj potrdili 9 novih okužb in imajo trenutno aktiven 101 primer. Zaskrbljujoče je, da je tedenski prirast ogromen in znaša 126 odstotkov kar pomeni, da se je v preteklem tednu okužilo več kot dvakrat toliko ljudi, kot v tednu prej.

Sodražica na državni ravni na tretjem mestu

V Sodražici so s trenutno devetimi aktivnimi primeri in s kar 250-odstotnim tedenskim prirastom glede na ta kazalnik tretji v državi. Sicer je Covid do sedaj prebolelo 246 Sodražanov, za njegovimi posledicami pa je umrla ena oseba.

Kakorkoli, trenutno je kot kaže edina (zares učinkovita) pot do izboljšanja razmer cepljenje.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki