fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Ukrepi: ”Prav tako ni izjeme, ki je dovoljevala, da potujete na vaše zemljišče zaradi poljedeljskih opravil – ni več možno vračanje brez testa in karantene”

Vlada je na včerajšnji seji podaljšala večino dosedanjih ukrepov, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve. Na novinarski konferenci je minister za zdravje Tomaž Gantar poudaril, da so ukrepi namenjeni omejevanju stikov, saj bo le tako mogoče preprečiti širjenje okužb, omejiti število obolelih s Covid-19 in obdržati delujoč zdravstveni sistem.

Od danes naprej velja:

  • začasno je prepovedano zbiranje ljudi. Dovoli se le zbiranje ožjih družinskih članom ali članom skupnega gospodinjstva,
  • začasno je omejeno gibanje med občinami; razen za izjeme,
  • gibanje ljudi je omejeno med 21. in 6. uro,
  • obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih in na prostem.

S ponedeljkom začne veljati:

  • pouk na daljavo se nadaljuje,
  • prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom; razen izjem,
  • začasna ukinitev javnega prometa; razen taksijev.

Še naprej bodo odprte gospodarske dejavnosti, trgovine s hrano, lekarne, banke in pošte. Prav tako bodo lahko svojo dejavnost opravljali vulkanizerji in dimnikarji, gradbeniki na nenaseljenih gradbiščih. Medtem ko se vse trgovine z nenujnim blagom in trgovski centri zapirajo!

Spremembe tudi na mejah

Začne veljati s ponedeljkom, in sicer Hojs je pojasnil, da so črtali kar nekaj izjem; da so ljudje lahko hodili na vikende ali plovila v roku 48 ur brez negativnega testa in karantene – te izjeme ni več! Prav tako ni izjeme, ki je dovoljevala, da potujete na vaše zemljišče zaradi poljedeljskih opravil – ni več možno vračanje brez testa in karantene. Prav tako preživljanje vikendov v BIH ali Srbiji ni več dovoljeno, saj so črtali dikcijo, ki je dovoljevala obiske ožjih družinskih članov v roku 72 ur – to je dovoljeno samo še znotraj EU.

K.N

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki