fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Zdravje

Številke novo okuženih pacientov s Covid-19 vsak dan visoke

Včeraj so v ZD Kočevje odvzeli 38 brisov, 7 je pozitivnih na Covid-19. »Pri treh gre za prenos v družini, en ne ve izvora, trije pa so zaposleni v DSO Kočevje,« pojasnjuje Polona Vidič Hudobivnik ter pove, da so jim iz ZD Ribnica sporočili, da sta pozitivna še dva testirana iz naših krajev.

«V tem tednu so številke okuženih vsak dan visoke, kar nas skrbi. Število okuženih v DSO Kočevje je prav tako visoko. Zapleti bolezni se zgodijo običajno 7 do 10 dni po okužbi,« z zaskrbljenostjo pove Hudobivnikova ter doda, da se pripravljajo na še bolj deloven vikend in teden.

Kljub razmeram v zdravstvenem domu še vztrajajo pri izvajanju vseh zdravstvenih storitev in krepijo vrste v COVID ambulanti in NMP. »Kupili smo dodatno opremo (respiratorje, defibrilatorje, napeljavo kisika, …) za obravnavo COVID bolnikov,« z optimizmom še pove, poleg tega pa sedaj tudi patronažne sestre lahko varno obravnavajo COVID pozitivne bolnike. Vzpostavili so tudi dislocirano varno točko za oblačenje, slačenje zaščitne opreme in razkuževanje avtomobilov.

»Poskrbimo za svoje zdravje in zdravje drugih, obnašajmo se odgovorno!« poziva direktorica ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki