fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Občina Ribnica

Ribnica: Kaj se dogaja na Knafljevem trgu?

Prebivalci Knafljevega trga v Ribnici se že nekaj dni ustavljajo v bližini dimnika sredi naselja. Otroci pri delu opazujejo gasilce, ki se z dvigalom dvigajo v višave 17 metrov visokega dimnika. Kaj prinaša delovišče?

“Občina Ribnica se je odločila, da na Knafljevem trgu v Ribnici v letu 2022 pristopi k odstranitvi dimnika in vkopanih posod za gorivo (rezervoarjev) kotlovnice, ki niso več v funkciji. Dimnik bo predvidoma odstranjen v mesecu avgustu ali septembru 2022 s strokovno usposobljenim izvajalcem, z ustreznimi zaščitni sredstvi in opremo. Gre namreč za dimnik višine cca. 17 metrov,  ki se nahaja neposredno ob stanovanjskem bloku. Objekt bo porušen v celoti do kote terena, skupaj s temeljem, ” na naše vprašanje odgovarjajo pristojni na Občini Ribnica.

Po odstranitvi dimnika je predvidena tudi ureditev parkirišč. V načrtu jih je 16. Delno za namen nadomestitve parkirišč, ki bodo odstranjena zaradi izgradnje novega bloka, v nadaljevanju zaradi treh že zgrajenih blokov, delno pa za potrebe Občine Ribnica.

Smeti?

Občina hkrati tudi ureja problem, ki zmoti marsikoga-smeti. V načrtu je ureditev večjega ekološkega otoka na “lokaciji nekdanje kotlovnice na Knafljevem trgu, pri čemer je ureditev otoka predvidena v letu 2023. Prvotno je bilo predvidno, da bo ekološki otok  urejen v letu 2022, vendar Občina Ribnica v proračunu za leto 2022 nima zagotovljenih sredstev v višini, ki bi omogočala tako odstranitev dimnika in izgradnjo novih parkirišč, kot tudi ureditev ekološkega otoka,” sporoča Občina.

Podoba ekološkega otoka med božično-novoletnimi prazniki.

Na občini dodajajo, da po izdelanem projektu in oceni rušitvenih del, prvotno planirana sredstva niso zadosti za izvedbo vseh treh projektov.

Kljub temu, da gre za skupno infrastrukturo, Občina lastnike stanovanj na Knafljevem trgu finančno ne bo bremenila. Sredstva za odstranitev dimnika in rezervoarja bodo zagotovljena iz proračuna 2022. Projekt ureditve ekološkega otoka iz nekdanje kotlovnice pa bo tako predvidoma realiziran v letu 2023.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki