fbpx
E-UTRIP
Featured Izlet Novice Politika

Hrvaška od danes s svojimi pravili: Obvezen pogoj je PCT!

Hrvaška je včeraj z odlokom, ki začne veljati že danes, 1. 7., sprejela, da je za vstop v državo nujno potrebno predložiti eno izmed potrdil tako imenovanega PCT-ja, torej potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali negativnega testa, ali pa digitalno zeleno potrdilo in to ne glede na barvo države, s katere prihaja.

S to še eno hitro in nepričakovano odločitvijo so mnogim spet povzročili slabo voljo, saj se je zadeva glede prehajanja meje s Slovencem najljubšo poletno destinacijo – Hrvaško, spet spremenila v pičlih nekaj urah. Še včeraj smo namreč lahko na Hrvaško potovali brez kakršnih koli potrdil.

Na Ministrstvu za notranje zadeve RS pravijo, da Slovenija ostaja pri določevanju pogojev za vstop v državo na podlagi barve države in z odlokom, ki začne vejati v soboto, 3. julija 2021 to ostaja nespremenjeno. V Slovenijo lahko torej z države, ki je na zelenem seznamu, vstopamo brez posebnih dokazil, potrebno je le dokazilo, da ste pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivali na območju z zelenega seznama.

Nemčija in Hrvaška bosta od sobote naprej v celoti zeleni.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki