fbpx
E-UTRIP
Foto: regionalnaobala.si
Aktualno Kronika Policijska poročila

Četverica s Kočevcem na čelu z ukradenim poltovornjakom ukradla električne kable v vrednosti 13.000 EUR

Kot poročajo PU Celje, so štirje moški pred dvema tednoma v Šentjurju z dvorišča podjetja ukradli poltovornjak in se z njim odpeljali do podjetja, ki prodaja elektro material, kjer so vlomili v skladišče in ukradli več lesenih kolutov električnih kablov v skupni vrednosti 13.000 evrov. V naslednjih dneh so jih odkrili tudi s pomočjo GPS sistema v vozilu.

V četverici moških, starih 28, 34, 36 in 44 let, so bili trije v preteklosti že obravnavani in tudi pravnomočno obsojeni zaradi tatvin, velikih tatvin, ropa in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Dva prihajata z območja Škocjana, eden z območja Semiča in eden z območja Kočevja.

Po navedbah policije, so se moški po tem, ko so v skladišču podjetja v centru Šentjurja s prej ukradenim poltovornjakom ukradli več kolutov z okoli 8.400 metri električnih kablov, odpeljali na območje Sevnice. Tam so kolute razložili na gozdni poti v naselju Drušče, vozilo pa parkirali na železniški postaji na območju Sevnice, kjer so ga v podjetju, v katerem je bilo ukradeno, izsledili na podlagi podatkov GPS sistema. Del kablov so moški sežgali, ostale pa skrili.

V naslednjih dneh so se vrnili na kraj, kjer pa jih je prijela policija.

Vse štiri bodo policisti kazensko ovadili.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki