fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Šport

Šestošolci iz OŠ Stara Cerkev v zimski šoli v naravi

Pa smo jo dočakali tudi mi. Zimsko šolo v naravi, namreč. Po koncu zimskih počitnic smo se učenci šestih razredov z razredničarko Marijo Turk in učiteljema Bojanom Poharjem in Andrejo Erjavec odpravili na Krvavec. Pet dni smo bivali v Planšariji Pr’ Florjan, kjer sta nas z dobro hrano razvajali Štefki.

Prvi dan smo učence po kosilu razdelili v tri smučarske skupine. Dve skupini sta ostali na manjšem smučišču s smučarskim trakom v okolici doma, namreč, kar nekaj učencev je bilo smučarjev začetnikov. Tretja skupina pa se je odpravila na raziskovanje smučišča in različnih naprav. Prvi dan smo zaključili z reševanjem rebusov in učenjem FIS pravil.

Drugi dan smo nadaljevali z učenjem smučanja. Ker je bil pustni torek, smo se pripravili na pustno rajanje. Učenci so nastopili s točkami, v katerih so z maskami, plesom in skeči predstavili ime svoje skupine. Imeli smo naslednje skupine: Najstniki, Vesoljčki, Hudičevke, Unicorn girls, Marshmellow in Gamers. Skupaj smo se še malo poveselili, zaplesali in zapeli ter prijetno utrujeni odšli spat.

V sredo smo zopet največ časa namenili smučanju. Vse skupine so vidno napredovale, še posebno skupina začetnikov. Vsi smo se veselili novih smučarskih znanj in izkušenj. Kar nekaj učencev se je prvič peljalo z različnimi napravami na smučišču. Po popoldanski malici smo se odpravili na pohod do repetitorja. Pot je bila prijetna, na trenutke sicer naporna, a nas je za nagrado na vrhu pričakal lep razgled. Ogledali smo si notranjost oddajnega stolpa in spoznali njegovo funkcijo. Za presenečenje večera je poskrbela kuharica Štefka, ki nam je spekla palačinke.

Četrtek je bil meglen. Smučali smo bolj malo, smo imeli pa tako več časa za ustvarjanje in učenje. Učenci so dokončali škatlice iz papirja in izdelali rožice iz krep papirja za osmi marec. Učiteljica Marija je poskrbela, da nismo pozabili računati. Učitelj Bojan je pripravil športni kviz, učiteljica Andreja pa je predstavila smučarsko opremo in pokazala nekaj posnetkov DEMO team-a. Sledil je disco z glasbenimi željami učencev in filmski večer.

Petkovo jutro je bilo zopet megleno, a se je kmalu prikazalo sonce. Naredili smo še zadnje smučarske zavoje, spakirali kovčke in se polni novih dogodivščin odpravili proti domu. Pet dni je ob prijetnih učencih, dobri volji in zagnanosti za smučanje (pre)hitro minilo.

Andreja Erjavec, učiteljica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki