fbpx
E-UTRIP
Featured Ribnica Šport Športna društva

Tek po lončariji: Prva sta ciljno črto prečkala Osvald in Petrovčičeva

Med ženskami je slavila Rebeka Petrovčič (AK Pivka).

Tradicionalni Tek po lončarji, eden izmed številnih, ki se štejejo za Pokal Dolenjske, je po lanski prekinitvi znova odlično uspel. Tako v organizacijskem kot tudi tekmovalnem smislu, predvsem pa je to bil praznik športa v Dolenji vasi in okolici.

Tudi lepo vreme je minulo soboto šlo na roko organizatorjem, Športno-turističnemu društvu Lončar, še bolj pa tekačem, ki so se lačni tovrstnih dogodkov odlično odrezali. Predvsem zmagovalec v prestižni tekmi dneva, na 9.400 metrov dolgi ravni progi, drugič zaporedoma, domačin Tadej Osvald. Že od štarta je proti cilju skupaj s kar 92-imi tekači – tekačic je bilo 32 – narekoval tempo in ni imel resnejšega zasledovalca.

Tadej Osvald je v cilj pritekel prvi, brez bližnjega zasledovalca.

»Pohvalil bi gledalce, ki so vse tekmovalce spodbujali ob progi. Sicer se bom sedaj malce odpočil in po tem začel s pripravami za udeležbo na nekaj pol-maratonskih tekov,« je dejal ob prečkanju ciljne črte, njegov čas je bi za skoraj šest minut boljši kot dosežek iz leta 2019.

Poleg osrednje tekme so praznik popestrili tudi mlajši udeleženci in mnoge spremljajoče dejavnosti, kar je sicer že vrsto let tradicija v Dolenji vasi.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki