fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Umetnost

Umetnikov ego v Miklovi hiši

Galerija Miklova hiša je v času od ustanovitve pred tridesetimiimi leti do danes izoblikovala trden koncept galerijskega delovanja, ki temelji na prezentaciji in umeščanju sodobne likovne ustvarjalnosti v regionalni prostor.

Lani je svoja vrata odprla le dvakrat, junija in septembra, letos pa prvič prejšnji teden, z razstavo Umetnikov ego, na kateri deset slovenskih umetniških ustvarjalcev na tak ali drugačen način izraža svoj odnos do umetnosti kot temeljni kulturni vrednoti, ki za obstoj potrebuje svobodo. Nekateri umetniki v svojih delih aplicirajo na sedanji čas ali čas omejevanja v vsem zaradi nevidne nadloge, ki ji sicer jemlje sapo, a je še vedno med nami. Seveda je zraven tudi nekaj politike.

Na razstavi, ki bo na ogled do 5. septembra, se z izbranimi deli predstavljajo Nika Autor, Viktor Bernik Eclipse, Ištvan Išt Huzjan, Sanela Jahič, Žiga Kariž, Zvonka Simčič, Andrej Škufca in Tomaž Tomažin.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki