fbpx
E-UTRIP
Aktualno Intervjuji Kočevje Novice Občina

Odgovor Andreje Rako, nekdanje direktorice in zdravnice v ZD Kočevje na članek »Intervju: Dr. Vladimir Prebilič«, objavljenem na spletnem portalu e-utrip.si, dne 3. 6. 2019

V skladu s 26. in 27. členom Zakona o medijih objavljamo odgovor »Intervju: Dr. Vladimir Prebilič«, ki ga zahteva Andreja Rako, nekdanja direktorica in zdravnica v ZD Kočevje Prispevek ni lektoriran in je objavljen v obliki, v kakršni smo ga prejeli.

S pozicije moči je dovoljeno izjaviti marsikaj, če si ta položaj razlagaš kot pravico, da svoje mnenje ustoličiš za najbolj merodajno in seveda najbolj pošteno.

S pozicije moči se lahko razmetavaš s številkami, procenti, odločitvami kot bi sestavljal predlog za akcijski film.

S pozicije moči lahko očitno vsiljuješ teorijo o nezaželenih zdravnikih in generacijskih prepadih in si dovoliš dolačati starostno mejo »uporabnosti« za inkontaminirane posameznice.

S pozicije moči se lahko dovoljuje samo dejstvo, da se vse vrti okoli denarja in da je enako plačilo za eneko delo za ene zasluženo, pri drugih pa etiketirano kot mastni zaslužek.

S pozicije moči se lahko legitimno vloženo prošnjo za koncesijo razlaga kot napad na javno zdravstvo in izsiljevanje v stilu camorre.

S pozicije moči si v žaru duhovitosti lahko dovoliš, da iz polakiranega kostuma demokratičnosti na plano izbruhne serpentinšek, ker on najbolje ve, kako se »babo« postavi na pravo mesto, tudi če je dohtarca. »Kdo ji je kriv, da se je piflala, da je izbrala družinsko medicino, čeprav ve, da s tem tvega krajšo življenjsko dobo? Bo imela pa priviligeje vsaj do 55 leta služiti z dežurstvi, nadurami, se ponoči prevažati z rešilci, reševati poškodovane, bolne, pijane, pobruhane, agresivne. Potem pa naj hitro začne uživati nezaslišane bonitete, še najboljše, če se kar umakne, da ne bo kriva za generacijski prepad.«

S pozicije moči so zadeve jasne, črno bele in predvsem samo zdaj pravilne.

PS

Vsaka asociacija na intervju gospoda župana je morda nenamerno nenaključna, vsaka podobnost je zgolj žalostna.

Andreja Rako, nekdanja direktorica in zdravnica ZD Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki