fbpx
E-UTRIP
Kot nestrankarski kandidat je moral za vstop v predsedniško tekmo zbrati najmanj 5000 podpisov volivcev.
Aktualno Kočevje Novice

Na podporo volivcev računa tudi Vladimir Prebilič

Okoli osme ure zjutraj je bilo pred kočevsko upravno enoto precej živahno. Z današnjim dnem so začeli teči roki za volilna opravila za predsedniške volitve, ki bodo 23. oktobra. Kočevski župan Vladimir Prebilič je začel z zbiranjem podpore za predsedniško tekmo. V štabu računajo, da bi zadostno število overjenih podpisov podpore, torej najmanj 5000, dosegli do petka. Še pred zbiranjem podpisov smo se z županom pogovarjali o pričakovanjih, načrtih in tudi o očitkih, da želi zapustiti Občino. Objavljamo del pogovora, celoten intervju pa bo objavljen v naši septembrski tiskani izdaji.

Pred upravno enoto so se zbirali volivci, ki so s podpisom podprli kočevskega župana na poti do mesta predsednika. Prebilič nam je sicer v intervjuju zaupal, da so nekateri občani ob najavi kandidature izrazili nelagodje.

“Zato pravim, da če bom izvoljen, to nikakor ne pomeni, da je Kočevje kaj izgubilo. Ta napor, ki ga sedaj vlagam, ko prepričujem ljudi in se z njimi pogovarjam, je dober tudi za Kočevje, Ribnico in regijo. Zakaj? Ker smo še vedno zapostavljena regija. Še vedno nas ne jemljejo, kot integralni del naše države. Promocija regije, tudi z mojo kandidaturo, je lahko samo pozitivna. Nihče nič ne izgubi, lahko samo pridobi. Nič slabega se ne dogaja. Bi pa si želel, da občanke in občani, kolegica in kolegi iz drugih občin, v tem vidijo priložnost. Namreč, kot predsednik bom naslovil to neenakost v Republiki Sloveniji med posameznimi deli. Mi imamo žal še vedno Slovenijo dveh hitrosti. Imamo občine in urbane centre, kjer je blagostanje bistveno večje, kot to velja za nas na periferiji. In smatram, glede nato, da smo ena sodobna država, ni potrebe po tem, da se te razlike samo še povečujejo.”

V izjavi za medije – zbralo se jih je veliko število – je povedal, da obrobje nima dovolj slišanega glasu. In želi temu delu države dati glas, da bo slišan in viden.

Župan je v pogovoru poudaril, da Kočevje ne izgubi župana ampak dobi predsednika. “To je bistveno sporočilo. Tudi če bom izvoljen za predsednika, se ne bom preselil iz Kočevja, ne preneham biti Kočevar in ne bom nehal delati za Kočevje. Ne da izgubljamo, pridobivamo. Seveda bodo nekateri rekli, da bo moj naslednik drugače vodil občino, a če bo ta le hotel, bo imel vedno oporo tudi pri meni. Naredil bom vse da bodo stvari in projekti, ki smo jih zastavili nadaljevali v prihodnjem obdobju, na način in v obsegu, kot je bilo zastavljeno. Nič ne bo slabše, lahko bo samo boljše-to je pravo sporočilo,” obljublja Prebilič.

V intervjuju smo se pogovarjali tudi o romski problematiki in kaj konkretno bi se za našo regijo spremenilo, če bi mu bili volivci naklonjeni. Dotaknili smo se tudi županskih volitev, več pa v naši tiskani izdaji, ki izide 8.9.2022.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki