fbpx
E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Nogomet Novice Šport

Srečanje veteranov ob jubileju dvoranskega nogometa v Kočevju

V sklopu letošnje zimske futsal rekreativne lige se je 9. februarja na pobudo Rajka Pertinača, s podporo donatorjev in v organizaciji športnega društva Mozelj, odigrala spominska tekma veteranov NK Kočevje v počastitev 40. obletnice pričetka dvoranskega nogometa v Kočevju. V tekmi, ki se je odigrala v športni dvorani OŠ Ob Rinži, so se pomerili člani dveh generacij veteranov, ki so sodelovali na znamenitem Turnirju Tekstilana.

Z izgradnjo prve športne dvorane pri OŠ Zbora odposlancev, so se omogočili pogoji za rekreativno igranje dvoranskega nogometa v zimskem obdobju. Kot je pred pričetkom tekme povedal naj poznavalec kočevskega nogometa in slavnostni govornik, g. Jože Gorše, so prvi turnir organizirali člani socialistične mladine iz Tekstilane leta 1977 in ga poimenovali Turnir Tekstilana. Idejo za organizacijo turnirja je dal Rudi Muller, glavni pokrovitelj pa je bilo podjetje Tekstilana. Odziv je bil nepričakovano zelo velik, saj se je prvega turnirja udeležilo kar 34 ekip, predvsem iz delovnih kolektivov – podjetij iz Kočevja. Turnir je bil organiziran tradicionalno vsako leto do leta 1990. Največ ekip je sodelovalo leta 1983, in sicer kar 54, kar je za današnje čase nepredstavljivo, saj je denimo v letošnjem letu sodelovalo le 7 ekip. V teh letih so bili največkrat zmagovalci turnirja ekipa Stadion, in sicer kar šestkrat. Po nekaj letih je prevzelo organizacijo turnirja vodstvo NK Kočevje. Po večletnem premoru je tekmovanje v dvoranskem nogometu obudil g. Jože Kolar z svojim podjetjem in športnim turističnim in kulturnim društvom GAJ – Kočevje, ki je tekmovanje organiziral v letih od 2007 do 2010 kot zimsko rekreativno ligo. Po nekajletnem zatišju so leta 2015 do letošnjega leta organizacijo tekmovanja prevzeli člani ŠD Mozelj pod nazivom »zimska futsal liga« z glavnim sponzorjem lige – podjetjem Rekreacija Gaj.

Udeleženci srečanja so izrazil veliko pohvalo pobudniku Rajku Pertinaču za vložen trud v pripravo in organizacijo spominske tekme, prav tako zahvala vodstvu ŠD Mozelj, ki je poskrbelo za izvedbo tekme ter vsem donatorjem, ki so to omogočili.

Po končani spominski tekmi veteranov je sledilo družabno srečanje ob dobri hrani in pijači vseh sodelujočih, ki so vidno utrujeni a zadovoljni obujali spomine na nepozabne mladostne čase nogometa, zabave in druženja.

Miro Kuzma, ŠD Mozelj

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki