fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet

Poletje na Krki

Pred nami je še kar nekaj poletnih dni. Upajmo, da takšnih pravih, sončnih, s čim manj dežja, ki smo ga bili letos deležni že dovolj.
Ko vam bo zmanjkalo idej, na kakšno kolesarsko turo bi se odpeljali, ali v katerem lokalu bi se s kolegi dobili na ledeni kavi, lahko za spremembo vroče dneve preživljate kar na reki Krki. Po novem si namreč lahko v Beach baru Loca izposodite sup ali čoln.

Izposoja teh plovil je še ena uspešna pridobitev za Novo mesto, zasluga zanjo pa gre pobudnikom projekta Krka ŽIVI!. Projekt je zaživel že leta 2015 z namenom izboljšati aktivnosti športnih društev, katerih delovanje je povezano z reko Krko. Poleg tega je cilj projekta organizirati tudi športno-zabavne prireditve, ki bi privabile širšo množico obiskovalcev. Ena izmed teh so vsem dobro poznani Skoki v Krko s Kandijskega mostu.

Kaj je SUP?

Čolni so nam vsem dobro poznani, če pa kdo slučajno še ni slišal za sup, ga najbolje opiše kar njegovo ime. SUP je v angleščini namreč kratica za “Stand Up Paddling”, kar pomeni: “veslanje stoje”. Ta besedna zveza je dobesedni opis omenjene aktivnosti.
Sup je napihljiva deska, na kateri stojimo in veslamo s pripadajočim veslom. Supanja ni preveč težko osvojiti, saj je deska, na kateri stojimo, precej stabilna. Začetniki lahko začnejo tudi z veslanjem sede ali na kolenih, v nekaj urah pa naj bi tudi tisti, ki imajo nekoliko slabše ravnotežje, osvojili stanje na deski. Sicer pa bi kakšen začetniški padec v vodo na vroč dan kar prijal in pripomogel k prepotrebni ohladitvi.

Rudolfov splav in splav Nika

Če imate v bližnji prihodnosti v planu srečanje z večjo skupino ljudi, se na reki Krki najde tudi nekaj za vas. Za zaključene družbe sta na voljo Rudolfov splav in splav Nika. Prvi je v lasti turističnega podjetja Kompas Novo mesto in lahko gosti do 60 ljudi. Drugi pa je nekoliko manjši in na krov sprejme 30 potnikov. Na splavu lahko praznujete rojstni dan, se poveselite ob raznih obletnicah, gostili pa so tudi že poroko – možnosti je ogromno. Turisti si lahko recimo na tak način Novo mesto ogledajo z drugačne perspektive.

Izgovorov torej ni. Vodnih aktivnosti je v Novem mestu kar nekaj, zato je čas, da vsak izmed nas najde tisto, ki mu najbolj ustreza. Vročih poletnih dni bo letos zagotovo še kar nekaj, zato je ohladitev ob ali v Krki ena izmed boljših izbir za počitniške dejavnosti.

N. F.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki