fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Ribnica Umetnost

V objektiv ujete črno-bele podobe

Letošnje programsko leto je Galerija Miklova hiša začela z izborom cikličnih del iz svoje zbirke. Tokrat osvetljujejo delo priznanega slovenskega fotografa Tihomirja Pintarja, ki je v preteklem letu Galeriji poklonil 170 črno-belih fotografij. Med njimi so tudi znani obrazi slovenske likovne umetnosti, ki so pred tridesetimi leti in več ustvarjali na tradicionalni Ribniški slikarski koloniji.

O Pinterjevih stvaritvah, z naslovom Umetnik v galeriji, ki podoživeto aktualizira čas tudi na to kolonijo, je spregovorila Ana Pucelj, vodja Galerije Miklova hiša. Pinter je ustvarjal zgolj črno-belo fotografijo in se z njo ukvarjal ljubiteljsko, a tako profesionalno, da je pustil globoke sledi ne le v slovenski umetnosti. Službene poti so ga peljale po ozemlju večjih mest v nekdanji Jugoslaviji. Prejemnik je številnih domačih in tujih priznanj in nagrad. Po izobrazbi je bil doktor kemije in farmacije.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki