fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje

Rdeči križ Kočevje se razvija in širi na področju prostovoljstva

Območno združenje Rdečega križa Kočevje se je v lanskem leto prijavilo na Javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij in prostovoljstva. Ministrstvo za javno upravo je tako oktobra 2019 odobrilo naš novi projekt z imenom “Prostovoljci, temelj organizacije”, katerega cilj je razvoj organiziranega in kakovostnega prostovoljskega dela ter vodenje prostovoljcev na OZRK Kočevje. V projekt je vključenih še 5 OZRK-jev iz različnih področij Slovenije, s katerimi sodelujemo in izmenjujemo primere dobrih praks. V dveh letih bomo izdelali katalog prostovoljskih del, sklenili nove dogovore sodelovanja s šolami, vrtci in nevladnimi organizacijami, izvedli uvodno usposabljanje za prostovoljce ter različna srečanja prostovoljcev. Z različnimi zanimivimi projekti se bomo trudili pritegniti tudi več mladih prostovoljcev. Pri tem smo povezani s slovensko Filantropijo, ki nam pomaga pri izvedbi in izobraževanju na področju prostovoljstva.

Odziv prostovoljcev za izvajanje socialno – humanitarne dejavnosti je velik, še vedno pa imamo potrebe po prostovoljcih, ki bi želeli občasno delovati na lokalni ravni krajevnih skupnosti, v primeru naravnih in drugih nesreč ter posredovanju informacij o morebitni potrebni pomoči ogroženim osebam iz njihovega kraja. Vse, ki bi radi v svojo skupnost prispevali nekaj energije in časa, okrepili svojo socialno mrežo in izkušnje, vabimo, da se nam pridružite. Vse informacije dobite v pisarni OZRK Kočevje, na Ljubljanski cesti 7.

Alenka Bunderla, OZRK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki