fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Narava & zdravje Novice Občina Ribnica

Ribniški grad: razlika je očitna

Za zidovi ribniškega gradu, ki je urejen tudi s parkom, v njem pa so med krošnjami dreves postavljeni doprsni kipi pesnikov, pisateljev, likovnikov, znanstvenikov, politikov, organizatorjev, mecenov – domačinov in gostov – ki jih je rodila ali hranila, vedno pa navdihovala ribniška dolina. Spominski park je pravzaprav učilnica na prostem, v zadnjih letih z neurejeno okolico, ki je nekoliko odrivala obiskovalce. Razbite klopi, ponekod izruvani robniki in potlačena trava, so bili za marsikoga moteči ob obisku. Pred dnevi je park s prihajajočo pomladjo zasijal v olepševalni podobi. Z ne velikim denarnim vložkom je občina preko podjetja Komunala odpravila naštete pomanjkljivosti, tudi februarja po trku z osebnim avtomobilom so na načetem obzidju gradu zamašili zijajočo luknjo, seveda na stroške voznika, ki je za volanom sedel pod vplivom alkohola.

Te dni je Rokodelski center, skrbnik gradu, objavil javni poziv za zbiranje ponudb za izvajanje gostinskih storitev v gradu, od 1. maja do 31. avgusta. Letna kavarna, pričakujejo Ribničani, bi zagotovo popestrila dogajanje ob reki Bistrici, ki je – roko na srce – že dolgočasno.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki