fbpx
E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Kultura Novice Ples Šport

Rusalka na hrvaških kvalifikacijah za Dancestar 2019

Mineva šesto leto, odkar se plesalci Rusalke letno pripravljamo na kvalifikacije in svetovno plesno prvenstvo Dancestar World Masters zveze ESDU (European Show Dance Union). Letos se je na petek, 1. 3. 2019, še danilo, ko smo se počasi začeli zbirati pred našim studiem in čakali Vilija ter njegov avtobus. Prvi dan kvalifikacijskega turnirja Croatia Qulifiers smo otvorili v Lyrical kategoriji. Iz Rusalke sta bili pripravljeni dve skupini, mladinska in članska, torej juniorji in seniorji. Nič kaj dosti nervozna dekleta, bolj neučakana, saj je želja po nastopanju ogromna, kadar si dobro pripravljen. Naša dekleta so odplesala svojo točko izredno prepričljivo in samozavestno, zato je bilo na poti do doma samo še čisto veselje. V upanju, da bo adrenalin hitro popustil, smo se poslovili in si zaželeli lahke pol noči. Na pustno soboto smo se namreč zbrali že ob 4-ih zjutraj, saj se je drugi dan kvalifikacij začel z jazz kategorijo, v kateri smo plesalci Rusalke najmočnejši. 34 plesalcev v štirih točkah je bilo potrebno pripraviti in urediti na nastop ob 9-ih zjutraj. Trio jazz mini, kvartet jazz otroci, najmlajša skupina v tekmovalni zgodovini Rusalke – jazz mini in pa velika formacija 21-ih plesalk v kategoriji Jazz formacija mladinci. Čeprav je bilo še zelo zgodaj in je bila dvorana še na pol prazna, je bilo bučno. Toliko Rusalkinih navijačev, da je dvorana Gervais kar vibrirala. Kot bi mignil je bilo vsega konec. A ponosni aplavz navijačev je ostal v spominu, srcu in ušesih še dolgo.

Da smo domov prinesli pet prvih mest in eno tretje mesto pravzaprav ni bilo veliko presenečenje. Smo zbrali zadostno število točk za uspešno kvalifikacijo na svetovno prvenstvo, ki bo konec maja v Poreču? Vesela novica je prišla med vožnjo domov. Ja! Prav vse naše točke so se uspešno kvalificirale v B ligo svetovnega plesnega prvenstva, jazz mladinska formacija pa je tako navdušila, da se je kvalificirala v najelitnejšo A ligo in bila skoraj nominirana za nastop na Gala večeru, kjer se izmed 50.000 plesalcev iz celega sveta predstavi 20 najboljših točk. Zmanjkali sta pičli dve točki. Kaj takega nismo pričakovali in – čeprav sta dve točki malce pekli, je bilo veselje nepopisno. Takšne potrditve za dobro delo smo si želeli. Z visoko dvignjeno glavo se bomo pripravljali še naprej in navdušili tudi na svetovnem prvenstvu.

Tina Begič, Plesni studio Rusalka

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki