fbpx
E-UTRIP
Featured Plavanje Ribnica Šport

Ribniški plavalci v državnih majicah uspešni na Štajerskem

Pod okriljem Plavalne zveze Slovenije je Maribor minuli vikend gostil več kot 200 plavalcev v kadetski in mladinski konkurenci na četveroboju Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Generacija, ki opozarja nase

Že prvi dan tekmovanja, je v močni konkurenci, Ćirović z osebnim rekordom 52.53 na 100 prosto osvojil tretje mesto. Bil je tudi član štafete 4 x 100 prosto, ki je z novim državnim mladinskim rekordom osvojila 2. mesto.

Klemen Topolnik je z osebnim rekordom 30.71 na 50 prsno zasedel 5. mesto. V kadetski kategoriji si je Marta Arko priplavala tri druga mesta v disciplinah 100 prosto in 200 hrbtno ( obakrat z osebnim rekordom ) in štafeti 4 x 100 prosto, na 200 prosto pa je bila 5. Prav tako med kadetinjami je Neli Škaper zasedla 7. mesto na 100 delfin.

Drugi dan plavalnega četveroboja si je Filip v mladinski konkurenci priplaval še dve tretji mesti na 50 prosto in 50 delfin. Neli je bila na 50 delfin četrta med kadetinjami, Marta pa je plavala v kadetski štafeti 4 x 100 mešano in je osvojila 2. mesto. V ekipnem točkovanju so med kadetinjami slavile Slovenke, katerih članici sta bili Neli in Marta, v skupnem seštevku pa je zmagala Hrvaška pred Srbijo in Slovenijo.

Izjemni dosežki članov Plavalnega kluba Ribnica v tej sezoni so vrata reprezentance odprli štirim: Filipu Čirovič, Klemnu Topolniku, Marti Arko in Neli Škaper.

Predsednica se nadeja novih kolajn

»Kot vidite, se ne ustavimo. Že v prihodnjemu tednu se bodo najmlajši plavalci v Mariboru udeležili zimskega državnega prvenstva mlajših in starejših deklic in dečkov. Seveda tudi s tega tekmovanja pričakujemo vrsto odličnih uvrstitev, » se nadeja Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica, ki ga je dobro leto od tega prevzela od prav tako dejavnega predsednika Vinka Levstka. Levstek je z izkušnjami pomemben steber trdnosti ribniškega plavanja.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki