fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Featured Kočevje Novice

Pozitivnih več kot tretjina testov, v treh dneh cepili 871 oseb

99 PCR testov, 34 pozitivnih

V zadnjih treh dneh so zaposleni v ZD Kočevje opravili 99 PCR testov, od katerih je bilo pozitivnih kar 34, torej več kot tretjina. Direktorica Polona Vidic Hudobivnik pravi, da je zadnje tedne med obolelimi mnogo več mlajših kot v predhodnih mesecih.

381 hitrih testov, 5 pozitivnih

V petek in nedeljo so opravili skupno tudi kar 381 hitrih testov, od katerih sta bila pozitivna (in s PCR testom tudi že potrjena) dva, trije včerajšnji pa bodo s PCR testom testirani danes.

871 cepljenih, 154 že drugič

V treh dneh so cepili kar 871 oseb, od katerih je drugi odmerek Pfeizerjevega cepiva dobilo 154 že cepljenih. “Vabim vse, ki se še niste prijavili na cepljenje proti Covid-19, da se prijavite pri izbranih osebnih zdravnikih,” pravi Vidic Hudobivnikova.

Dodaja še: “Število okužb in resnosti bolezni lahko zmanjšamo s cepljenjem proti Covid-19. Vabim, da se prijavite pri osebnem zdravniku.”

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki