fbpx
E-UTRIP
Foto: Alen Dabić.
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje PR

Zobni rentgen Ribnica: Sodoben pristop k rentgenskemu slikanju vaših zob

Zobni rentgen Ribnica, ki se nahaja v Hrovači 81 (Zlata ribica) pacientom nudi sodobno zdravstveno diagnostiko, ki jo izvajajo z najsodobnejšimi digitalnimi rentgenskimi aparati. Kljub nizki obremenitvi s sevanjem, so posnetki visoke kvalitete, zagotavljajo strokovnjaki. Katere storitve opravljajo?

Zobni rentgen Ribnica sestavlja mlad in inovativen tim radioloških inženirjev. Njihov cilj je združiti mladost, strokovnost in željo po dobrem delu ter vrhunsko tehnologijo in s tem zagotoviti pacientom vrhunsko izkušnjo slikanja zob. Stremijo k temu, da kakovostno dopolnijo delo zobozdravnika z diagnostično uporabnimi slikami in s tem pripomorejo k nadaljnji obravnavi pacienta.

»Vedno bomo stremeli k temu, da ohranjamo in vzdržujemo visoko kakovost našega rentgena in le tega nadgrajujemo z novitetami v rentgenskemu slikanju zob,« pove Tina Oblak Vlašič, radiološka inženirka, sicer zaposlena na Onkološkem Inštitutu.

Tina Oblak Vlašič, radiološka inženirka. Foto: Alen Dabić.

»Delo v radiologiji me neizmerno veseli, prav tako se rada vedno znova in znova učim in preizkušam nove stvari v svoji stroki. Ker se moja družina že vrsto let trudi z dvigovanjem nivoja zdravstva in dostopnosti zdravstvenih storitev v občini Ribnica in okoliških občinah, sem se tudi sama odločila, da našim občanom približam in omogočim boljši in hitrejši dostop do rentgenskega slikanja zob. S svojimi izkušnjami, mladostno zagnanostjo in željo pomagati sočloveku, si želim v prihodnje svojo dejavnost še nadgrajevati in še bolj približati ljudem,« sporoča vodja Zobnega rentgena Ribnica.

Kakšne storitve ponujajo?

Sodobna zobozdravstvena diagnostika je neposredno povezana z rentgenološkimi analizami, v Zobni rentgen Ribnica se lahko oglasijo vsi pacienti, ki jih je zobozdravnik napotil na:

● LOKALNI RENTGENSKI POSNETEK: Pri tej tehniki poslikajo ali zgolj posamičen zob ali pa naredijo posnetek zobnih kron.
● ORTOPANTOMOGRAM – ORTOPAN: Pri ortopanu dobijo zares lepo kontrastno sliko celotnega zobovja, obeh čeljusti, čeljustnih sklepov, maksilarnih sklepov in obzobnih tkiv.
● TELERENTGEN: je stranska slika glave in se uporablja predvsem v ortodontiji za ugotavljanje pravilnega ugriza.

Delovni čas zobnega rentgena prilagajajo željam pacientov, vsakega posameznika obravnavajo individualno in se poskušajo maksimalno prilagoditi vsem željam in potrebam. Trudijo se, da vam preiskavo omogočijo v najkrajšem možnem času.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki