fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Novice

Na šolah zaradi grožnje previdnostni ukrepi

Po nedavno objavljenem spletnem komentarju z grožnjo o možnem napadu na slovenski šoli, bodo šole sledile pozivu policije in napovedujejo različne previdnostne ukrepe. V nekaterih šolah bo v prihodnjih dneh prisoten varnostnik, vhodi pa bodo med poukom zaklenjeni. Šole in njene okolice bo nadzorovala tudi policija, kažejo obvestila šol staršem.

Po streljanju na eni od finskih osnovnih šol se je na enem od slovenskih javno dostopnih medijev namreč pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku tudi v Sloveniji. Policiji se dogodek zdi malo verjeten, a so slovenske šole vseeno pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in k pozornosti, če bi kdorkoli opazil kaj nenavadnega, so v ponedeljek pojasnili na policiji.

Policija bo poostrila nadzor tudi v okolici kočevskih šol.

“Panika ne bo rešila ničesar, to je nepotrebna situacija. Starši bi morali ostati mirni, z mirom bodo prenašali to na otroka. Če bodo oni okrog tega resnično reagirali panično, se bo to preneslo na otroke, to ne pomaga nobenemu. Naša odgovornost ali pa vsaj soodgovornost pa je, da pogledamo, kaj otroci nosijo v šolo, tudi veliki otroci, ne samo majhni,” je za Televizijo Slovenija o dogajanju povedala predsednica Zveze aktivov svetov staršev Lara Romih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki