fbpx
E-UTRIP
Dom kot dislocirana enota DSO Šiška, 71 potencialnih prijav in 22 prošenj za zaposlitev za državo še kar ni dovolj.
Aktualno Dom Novice Politika

Zahteva za popravek: DSO Osilnica: obljuba države še vedno v čakalnici

Na podlagi 26., 27. in 28. člena Zakona o medijih objavljamo Zahtevo za popravek na članek DSO Osilnica: obljuba države še vedno v čakalnici avtorja mgć z dne 16. marca 2021. Popravek objavljamo v obliki, v kakršni smo ga prejeli in nelektoriranega.

“Na vaši spletni strani e-utrip.si; https://e-utrip.si/dso-osilnica-obljuba-drzave-se-vedno-v-cakalnici/ je vaš novinar s kraticami mgć dne, 16. marca 2021, objavil članek z naslovom DSO Osilnica: obljuba države še vedno v čakalnici. V njem v zadnjem odstavku navaja naslednje: “Ob tem pa gre spomniti, da sta poleg Bakoviča svoj čas s poslanskimi vprašanji približno enaka odgovora zahtevala tudi poslanca Janko Veber in Jože Tanko, enako vsem trem pa je, da so skrb za dokončanje doma izkazali v času, ko so bili v opoziciji in ne kot vladna stranka.”

V nadaljevanju pošiljamo pojasnilo našega poslanca Jožeta Tanka.

Dejstva so naslednja: 1. Mislim, da je DSO Osilnica zapisan v koalicijsko pogodbo tudi zaradi mojih naporov in amandmajev k proračunom za leti 2020 in 2021, ki sicer prejšnja koalicija, v kateri sta bili stranki SMC in DeSUS, ni sprejela, z vstopom v to (Janševo) koalicijo pa so popravljali napako, ki so jo storili mesec ali dva prej. 2. Lani poleti in jeseni, torej v času Janševe vlade, sem organiziral dva sestanka na pristojnem ministrstvu, na obeh je bila prisotna županja Osilnice Alenka Kovač. Jesenskega sestanka se nisem mogel udeležiti. 3. Letos januarja ((15. 01. 2021) sem vladi postavil poslansko vprašanje z naslednjimi vprašanji: 1. Kako se odvija to prednostno dokončanje objekta v Osilnici? 2. Se bo dokončanje izvršilo na osnovi razpisa za podelitev koncesije ali kako drugače? 3. Kakšna je predvidena dinamika dokončanja objekta? Kdaj se bo pričelo in kdaj končalo z dograditvijo? 4. Kakšna bo vsebina objekta? Bo to samo dom za starejše ali bo v njem še kakšna druga vsebina? 5. Kakšna je predvidena finančna konstrukcija? Na ta vprašanja sicer še nimam pisnega odgovora vlade. V omenjenem članku navajate trditve, ki niso resnične in točne ter bi lahko zavedle vaše bralke in bralce, zato vas v skladu s 26., 27. in 28. členom zakona o medijih naprošam za nujen popravek v članku.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki