E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Novice

Naslov svetovnega prvaka tudi kočevskemu gasilcu

Sebastjan Vovko, član PGD Stara Cerkev in tekmovalec v najtežjem gasilskem tekmovanju Firefighter Combat Challenge, je iz 28. svetovnega prvenstva Firefighter Combat Challenge, ki je potekalo od 21. do 26. 10. 2019 v Montgomery-ju, v zvezni državi Alabama ZDA, prinesel domov, v Kočevje, naslov svetovnega prvaka.

Z novim osebnim rekordom je tako naslovu državnega prvaka in naslovu evropskega prvaka dodal še naslov svetovnega prvaka.

Reprezentanca Slovenije, pod imenom S-GARD Team Slovenia, je poleg naslova svetovnih prvakov v kategoriji Hybrid team osvojila še naslov svetovnih podprvakov v kategoriji Hybrid relay (štafete). Reprezentanco so zastopali Sebastjan Vovko (PGD Stara Cerkev), Domen Pavlič in Patrik Štefelin (oba PGD Begunje na Gorenjskem), Žan Koncilija (PGD Moste pri Komendi) ter Moamer Ćosić (PGE Nova Gorica).

Sebastjan je v kategoriji MIX tandemi z ameriško kolegico Brittany Hoffman osvojil naslov svetovnega podprvaka, v kategoriji Chief (poveljniki in namestniki poveljnikov) pa je osvojil 3. mesto na svetu. Poleg tega je osvojil še dve četrti mesti v kategoriji posamično in tandem nad 40 let, skupaj z ameriškim kolegom Seanom Sullivanom.

Tako je sezono 2019 zaključil na najlepši možni način, z naslovom državnega, evropskega in svetovnega prvaka.

V društvu iskreno čestitamo Sebastjanu za neverjetne uspehe in za to, da vedno poskrbi za prepoznavnost gasilstva, Slovenije in Občine Kočevje.

Zaključujemo z njegovimi besedami: »Skupaj smo močnejši!«

Z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

UO PGD Stara Cerkev

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki