fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Ribnica

Včeraj v temi kar več kot 50.000 gospodinjstev

Včeraj okoli 20. ure je v temi pristalo več kot 50.000 gospodinjstev. Prišlo je namreč do izpada elektrike na območju Kočevja, Ribnice, Grosupelj, Ivančne Gorice, Trebnja in okoliških krajev.

Podjetje ELES je ob dogodku sporočilo: »Obveščamo Vas o izrednem dogodku na daljnovodu Hudo-Kočevje, ki smo ga pred kratkim prevzeli v zelo slabem stanju. Postopek za obnovo smo pričeli nemudoma. Prizadeta območja so Ribnica, Kočevje in Grosuplje. Tehnične težave naj bi odpravili okrog 22.00. Za nastale težave se opravičujemo in sporočamo, da jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Prosimo za razumevanje.«.

Razlog za izpad naj bi bil v pretrganem daljnovodu v Dvoru pri Žužemberku. Ob nastalem dogodku je nekaj ljudi ostalo ujetih v nakupovalnih središčih, o drugih morebitnih večjih težavah pa ne poročajo. Napaka je bila odpravljena ob približno 21:30 uri.

(M. K.)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki