fbpx
E-UTRIP
Featured Šport

Lockdown športnih aktivnosti

Vlada RS je sprejela ukrepe za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom, in sicer je prepovedana vsa športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe, razen za izvajanje športne vadbe spodaj opredeljenih športnikov.

Izvajanje treningov le za peščico

Od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 je športna vadba športnikov (treningi) dovoljena:

  • športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda,
  • športnikom, rojenim leta 2011 in starejšim, ki so člani državnih reprezentanc in športnikov, ki so s strani OKS vpisani v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov.

Izvajanje športnih tekmovanj

Dovoljeno je izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev, kot so evropsko in svetovno prvenstvo ter svetovni pokal. Za športnike, ki jim je dovoljeno tekmovati, je dovoljen tudi proces športne vadbe. Vsa nacionalna teniška tekmovanja bodo prestavljena na kasnejši datum.

Izvajanje športno rekreativne dejavnosti

Dovoljena zgolj samostojna športno rekreativna dejavnost posameznikov, ožjih družinskih članov ali skupin oseb iz skupnega gospodinjstva samo na prostem oziroma na odprtih javnih krajih (park, gozd…) v statistični regiji prebivališča.

Izvajanje športno rekreativne dejavnosti v zaprtih javnih prostorih (telovadnicah, fitnes centrih, zaprtih tenis in/ali badminton igriščih, biljardnicah, bowling igriščih, drsališčih, bazenih…) ni dovoljeno.

N.Š.

*Po odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki