fbpx
E-UTRIP
(Foto: Delo.si)
Aktualno Narava Narava & zdravje

V aprilu nas čaka “muhasto” vreme

Marec se od nas poslavlja s precej visokimi, morda celo rekordnimi, temperaturami. V zadnjih dneh smo namreč tudi na Kočevsko-Ribniškem beležili temperature, ki so segale vse do 25°C. Danes bodo temperature še višje, za tem pa sledi rahla ohladitev, a ne za dolgo!

Po besedah vremenoslovcev nam začetek aprila prinaša spremembo vremena. Proti jugu Slovenije se bo namreč od jutri naprej pričel v valovih spuščati hladnejši zrak, kar pomeni, da bodo temperature v naslednjih dneh precej nihale. Toplejša in hladnejša obdobja se bodo izraziteje menjavala, zaradi česar bomo lahko upravičeno trdili, da se nahajamo v »muhastem« aprilu.

Sneg v aprilu?

Nekateri vremenoslovci trdijo, da v aprilu lahko pričakujemo tudi izrazitejše ohladitve, celo do te mere, da bo morda do nižin lahko zapadel tudi sneg. Prvi takšen prodor hladnega zraka lahko pričakujemo že konec tega tedna, in sicer v noči na soboto, ko se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila pod 1.000 metrov.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki