fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina Starševstvo

Kopalci pozor, tatovi na preži tudi na Kočevskem jezeru!

Kopališča so zaradi gostote ljudi pogosto kraj, ki ga storilci izkoristijo za priložnostne tatvine. In z rastjo turizma na Kočevskem ter posledično velikim obiskom Rudniškega jezera – tako domačih kot tujih gostov se je kar nekaj le-teh že ujelo v kremplje nepridipravov.

»Včeraj so mojemu otroku že drugič v enem mesecu ukradli nove natikače. In poznam še vsaj tri starše, katerih otroci so ostali brez kakšne stvari, med drugim tudi celega nahrbtnika,« nam je zaupal oče 6-letnika, ki – namesto, da bi s sinom užival v vodi – slednjega opazuje zgolj z obale, saj mora, kot pravi, »stražiti« svoje stvari.

»Hčere enostavno ne pustim več same na jezero – no, si niti več ne želi, saj so bili skoraj vsakič problemi. Izzivanja, ogovarjanja, neprimerni komentarji in drugo po domače povedano nagnusno obnašanje mladih Romov je preseglo vse meje. In vsako leto je huje, to ne pelje nikamor,« pa je povedala mama 16-letnice.

Porast tatvin v primerjavi z lanskim poletjem

Letos so v dveh mesecih in pol (od 1. 6. do 15. 8. ) kočevski policisti na celotnem področju PP Kočevje obravnavali 64 kaznivih dejanj tatvin, kar je 16 primerov več, kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 48. Trenutno je uspešno rešena slaba polovica primerov (okoli 44 %), medtem ko so lani policisti uspešno preiskali več kot polovico.

Policija svetuje

Na kopališčih storilci kaznivih dejanj ne počivajo. Previdnost pred priložnostnimi tatovi, spolnimi nasilneži in drugimi, ki se lahko pojavijo na kopališčih, zato ne bo odveč. Na plaži ne puščajte
vrednejših predmetov brez nadzora, prav tako zaklepajte svoja vozila.

Policisti vse občane pozivajo, da tatvine – četudi predmetov manjše vrednosti – prijavijo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki