fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Previdno! Kosmatincem naj bi nastavljali strup

Po spletu je zaokrožil zapis, da naj bi na Ulici heroja Marinclja in na poti do pokopališča neznani storilec nastavljal strup za pse.

Domnevno naj bi v hrenovke podtaknil podganji strup, zato se na tem območju lastnike psov poziva k previdnosti. Lastniki psov naj imajo med sprehodom svoje pse ves čas na povodcu in naj bodo še posebej pozorni.

VIR: FB.

Takšna dejanja, ki postajajo vse bolj pogosta, so nedopustna in lahko povzročijo tragične posledice. Strupene vabe lahko zlahka najdejo tudi otroci.

Pot, kjer naj bi nastavljali strup.

Zastrupljanje živali je kot prekršek opredeljeno v Zakonu o zaščiti živali, vendar pa gre pri tem lahko tudi za kaznivo dejanje mučenja živali, ki lahko ima za posledico okvaro zdravja živali ali celo njen pogin. Storilca se lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.

Policija poziva lastnike psov, da v primeru suma zastrupitve psa ali druge živali takoj poiščejo veterinarsko pomoč in o tem obvestijo tudi policijo. Prav tako naj imajo lastniki svoje pse ves čas na povodcu in pod nadzorom.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki