fbpx
E-UTRIP
Foto: Komunala Kočevje.
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Podjetja v Kočevju bodo imela nižje stroške komunale

V sklopu ukrepov za pomoč lokalnemu gospodarstvu v času epidemije covid-19, bodo pravne osebe v občini Kočevje, ki niso poslovale ali pa so poslovale v zmanjšanem oziroma prilagojenem obsegu, na podlagi vložene vloge deležne manjših obremenitev na položnicah Komunale Kočevje za storitve ravnanja z odpadki, v segmentu zbiranja komunalnih odpadkov.

Pravne osebe, ki so po navodilih Vlade RS morale zapreti svojo dejavnost, bodo v času trajanja epidemije obvezane poravnati samo 30 % običajne obveznosti. Pravne osebe, ki pa so delovale v zmanjšanem obsegu ali prilagojeno, in sicer, da so uveljavljale pravico do nadomestila za čakanje na delo, koristile kolektivni dopust ali imele zmanjšane prihodke, bodo obvezane do plačila 60 % običajne obveznosti.

Pravna oseba lahko zaprosi za zmanjšanje obračunskega volumna z vlogo, ki vsebuje izjavo o načinu poslovanja, ki pojasnjuje zmanjšan obseg poslovanja subjekta. Vloge se posredujejo Komunali Kočevje d.o.o. na e-naslov: info@komunala-kocevje.si. Vlogi se priloži dokazilo o izpolnjevanju pogojev iz zgornjega odstavka, v kolikor se z dokazilom že razpolaga. Podrobnejše informacije so opredeljene v Sklepu o zmanjšanju obračunskega volumna pri storitvah gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki za pravne osebe v občini Kočevje, ki je skupaj z vlogo objavljen na spletni strani Občine Kočevje in spletni strani Komunale Kočevje.

Katja Godeša, Občina Kočevja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki