fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Prašičja farma v Klinji vasi zliva enormne količine gnojevke in gnojnice na zelene površine, smrad je neznosen!

Prašičja farma v Klinji vasi v zadnjih dneh na zelene površine zliva velike količine gnojnice, čeprav to po 15. novembru ni dovoljeno. Smrad je neznosen, okoljsko obremenjevanje pa še večje. Domačini so na nogah, v podjetju pa kljub očitnemu stanju zatrjujejo, da tega ne počnejo.

»V zadnjih dneh je to preraslo v nekaj neznosnega. Na cca. 10 ha so zvozili enormne količine gnojevke,« pravi ogorčen domačin, ki si želi, da se tovrstna dejanja nemudoma prenehajo. Tina Kotnik pa z zaskrbljenostjo dodaja, da bo vsa ta gnojevka na zelenih površinah sčasoma šla v zemljo, v podtalnico, in bo ven prišla v Dolenjskih Toplicah in Krki. »To, kar se tu dogaja, je jasno, da gre za okoljski kriminal,« še dodaja.

Teren si je ogledal tudi pristojni kmetijski inšpektor, ki je izdal odločbo, da se delo preneha, vendar pa so traktorji gnojevko še naprej zlivali na površine.

»Na teren so prišli tudi policisti in preverjali, kaj se tu pravzaprav dogaja. Inšpekcijsko odločbo sem posredoval komandirju policije v Kočevju. Zagotovil mi je, da bodo naredili vse, da se to takoj prekine,« pa pravi župan dr. Vladimir Prebilič.

Na farmi, kjer sicer poteka sanacija lagune, vse očitke zavračajo in pojasnjujejo, da pri raztrosanju ne gre za gnojevko ali gnojnico.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki