E-UTRIP
Featured Kočevje Ples Šport

Kočevske mažorete na 23. evropskem prvenstvu v Italiji

Lignano je mesto ob morju, kamor nas je ples že leta 2015 odpeljal na enega od plesnih tekmovanj. V veličini hotelov in parkov ter kampa, kjer je letoviško mesto poleti polno turistov, nas je v času tekmovanja pričakalo že malo v umirjenem tempu.

Tekmovanje je organizirala Evropska Zveza NBTA mažoret in twirlinga, v katero je včlanjenih 21 držav. V množici več kot 1.200 tekmovalk in tekmovalcev, iz 10-ih evropskih držav, smo se kot 50-članska slovenska reprezentanca predstavili v eni od kategorij Tradicionalne parade, v kategoriji mlajših mladincev (juniorjev). Slovenijo so predstavljale tudi punce iz Ribnice.

Tokrat je tekmovanje trajalo kar tri dni, od 10. do 13. oktobra. Mnogo kvalitetnih točk je bilo moč videti in konkurenca je bila zelo močna. Mentorica in koreografinja Tonja Rožman Majnarič je v veliki podpori staršev plesalk in plesalca zaslužna, da je skupina enajstih mladih lahko predstavila nastop, za katerega je bilo potrebno veliko odrekanj prostemu času. Pridna dekleta Lija Resnik, Šana Mihor, Lara Muhvič, Vita Otoničar, Vita Gorenčič, Ilona Perkovič, Sara Oren, Zala Bilbija, Ana Poje, Manca Krajnc in fant Vid Potisk so tisti kočevski mladi, ki tradicijo palice in plesa vozijo dalje.

Letošnje leto smo imeli tudi 4 sodnice, pa vendar v veliki konkurenci nismo prišli med prva tri mesta. Naš nastop je bil popoln in brez napake, a sodniške oči vidijo v svojem soju in ocenijo po svoje. Osvojile smo 8. mesto in poleg tega zadovoljiv občutek, da nam je nastop zelo uspel. Veliko dela nas čaka v tem šolskem letu ter veliko idej. Sedaj se pripravljamo za Miklavževanje in zimsko produkcijo v decembru. V naslednjem letu odhajamo na dva plesna festivala doma in v tujino z veliko novimi skupinskimi in solo točkami. Čez eno leto pa na 24. evropsko prvenstvo, ki bo na Češkem.

Klavdija Križ Potisk, KUD Godba Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki