fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kultura Novice Občina Ribnica Umetnost

Pustovanje na Kočevsko-ribniškem: Kdaj, kje, kdo?

Danes je pustna sobota. Čas, ko tudi odrasli postanemo otroci in se našemimo v vse (ne)živo, kar nam srce poželi, se najemo pustnih dobrot in se odpravimo na kak prijeten pustni dogodek. Na svoj račun bomo v naših krajih prišli vsi – najmlajši, mladi, srednji in tisti malo manj mladi. Pustovanje bo po 2 letih končno spet zaživelo v vsej svoji veličini, zato bo še toliko bolj posebno.

Kočevje

V Kočevju se bo pustovanje začelo ob 13.30 z nastopom Godbe Kočevje na prireditvenem odru v Gaju. Po nastopu, ob 14.00 pa bo sledila predaja ključa mestne oblasti Pustu, s čimer se bo začela tudi tradicionalna pustna povorka od Občine Kočevje po Ljubljanski cesti do mestne ploščadi in prireditvenega odra v Gaju.
Od 14.30 do 15.30 bodo – prav tako na prireditvenem prostoru v Gaju – nastopile plesne skupine, katerim bo sledilo pustno rajanje. Za zabavo pustnih mask bo tokrat poskrbel ansambel Navihani lisjaki.

Za namen pustne povorke bo v soboto, 18. 2. od 13. do 16. ure tudi začasna popolna zapora Ljubljanske ceste od Občine Kočevje do glavnega križišča pri Nami. Od 16. do 18. ure pa bo popolnoma zaprta tudi cesta ob parkirišču pri Nami.

Zvečer pa boste na svoj račun prišli tisti malo manj mladi. V KCK-ju bodo za pustno zabavo skrbeli Help! – A Beatles Tribute, na KLUKŠ-u pa vas bo zabavala kočevska glasbena skupina Kočevska orkestra.

Ribnica

V Ribnici se bo otroško pustovanje pričelo že ob 10. uri dopoldne, ko bo v šotoru v obrtni coni Ugar potekala zabava s čarodejom Jole Cole, Mladi Gamsi pa bodo od 20. ure dalje – prav tako v šotoru v obrtni coni ugar poskrbeli še za nas, malo starejše.

No, ne smemo pa pozabiti na veliki pustni karneval s pustno povorko po samem centru mesta, ki se bo začel točno ob 14.03.

FOTO: pusthrust.si.

Čuki v Velikih Laščah!

V nedeljo, 19. februarja ob 16. uri pa bo v Športni dvorani OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah potekala prava otroška pustna zabava, za katero bodo poskrbeli legendarni Čuki, da bodo plesni koraki še bolj podmazani pa se jim bo pridružila tudi plesna učiteljica.

Za otroke do 15. leta je vstop prost, odrasli pa morajo za vstopnino odšteti 5 EUR.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki