fbpx
E-UTRIP
Featured Kronika Policijska poročila

Frajer je tisti, ki spoštuje predpise!

V sredo, 8. septemra, pred začetkom pouka, je bilo na dvorišču Osnovne šole dr. Franceta Prešerna v Ribnici še posebej živahno. Otroškemu vrvežu so se poleg župana in učiteljev pridružili tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Agencije za varnost prometa ter Policijske postaje Ribnica. Šolarji so namreč v okviru akcije, ki jo ob začetku novega učnega leta izvaja Agencija za varnost prometa in z njo poziva k največji stopnji pazljivosti pod skupnim imenom Varno v šolo, prisluhnili uri koristnih nasvetov, za vse dni v letu.

Vedno morate biti previdni in pozorni

»Poleg vzdrževanja cest in železnic, je naša velika skrb tudi, da so ceste in pločniki tudi v bližini šol vidno označeni, da se lahko po njih varno gibljete. Vendar morate biti pri tem vedno previdni in pozorni. Avtomobil nikoli ne ustavi tako hitro. Nikoli ne hitite in se ne prerivajte, pozorni morate biti na druge udeležence. Frajer je tisti, ki spoštuje pravila. Torej, bodite frajerji,« je učence nagovoril Aleš Mihelič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo.

Občina Ribnica je z namenom še večje varnosti otrok pridobila nove talne oznake v okolici matične šole in dveh podružničnih šol Dolenja vas in Sušje, s čimer se zagotavlja boljša vidnost in voznike usmerja k še večji pozornosti in pazljivosti v prometu. Na to je z nasveti tako starše kot otroke oziroma udeležence v prometu opozoril Jože Hribar, direktor Agencije za varnost prometa, s poudarkom, da so se na naše ceste znova vrnili številni šolarji, tudi najmlajši, ki sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu.

Apel staršem in voznikom

»Starši naj pripenjajo svoje otroke v avtomobilih, telefone, na katere smo tako navajeni, naj pustijo na sedežih. Otroci, dajte se s skiroji voziti po kolesarskih poteh, pločniki niso več poti za vas. Imejte čelade, zaščitno opremo za komolce in kolena. Vozniki, pojdite na pot spočiti, bodite strpni. Upoštevajte, da so otroci zopet na cesti,« svetuje Hribar.

Andreja Modic, ravnateljica osnovne šole dr. Franceta Prešerna je ob zahvali Agenciji za varnost v prometu , ki je prepoznala njihovo šolo kot eno izmed promocijskih s koristnimi nasveti, izpostavila pomembnost urejenih označb ob cesti za varno hojo otrok.

Promotorji prometne varnosti so otrokom za boljšo vidnost podelili kresničke in pasove ter brošure z nasveti. V nadaljevanju so obiskali tudi obe podružnični šoli v Dolenji vasi in v Sušjah.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki