fbpx
E-UTRIP
V kako čisti vodi se kopamo?
Aktualno Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Preverite, v kako čistem morju se kopate na Hrvaškem

Ste se kdaj vprašali, v kako čistem morju se kopamo pri naših južnih sosedih? Hrvaško ministrstvo za gospodarstvo in trajnostni razvoj je objavilo interaktivni zemljevid, ki prikazuje, kako čista je voda na njihovem obalnem pasu.

Z modro so označeni predeli, kjer je voda po ocenah izvrstna. Na nekaj redkih delih so zelene in rumene oznake, ki pomenijo dobro in zadovoljivo oceno. Rdečega krogca, ki pomeni nezadostno oceno, ni videti.

Kam pa vi hodite na dopust? TUKAJ lahko preverite, kako čisto je morje na vašem priljubljenem kotičku Jadranske obale.

“Z izbiro posamezne testne točke je na voljo pregled končne, letne in individualne ocene kakovosti morja za kopanje na plažah v Republiki Hrvaški. Ocene so določene na podlagi meril, ki jih določata Uredba o kakovosti morja za kopanje (Ur. l. 73/08) in Direktiva EU o upravljanju kakovosti kopalnih voda (št. 2006/7/ES). Z izbiro pogleda (link) HR ali EU je na voljo pregled ocen kakovosti morja za kopanje po želenih kriterijih, ” so ob zemljevidu zapisali na ministrstvu.

V naši neposredni bližini je z zadovoljivo oceno označen le predel okoli Rijeke.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki