E-UTRIP
Featured Novice Občina Ribnica Zanimivosti In zabava

Bronasta znaka Upravni enoti Ribnica in občini Sodražica

Ob Dnevu slovenske policije, 27. junija, so na Policijski akademiji v Tacnu počastili praznik tudi s podelitvijo priznanj posameznik, ustanovam in organizacijam, ki na področju varnosti tvorno sodelujejo z Ministrstvom za notranje zadeve. Med prejemniki sta tudi Upravna enota Ribnica in Občina Sodražica. Načelniku Uprave enote Primožu Bučanu in županu Blažu Milavcu je bronasta znaka izročil direktor Policijske uprave Ljubljana, Stanislav Vrečar.

Ne le formalno sodelovanje, ki je bilo vsa ta leta obojestransko korektno na vseh področjih, je Upravna enota s prihodom novega načelnika, Primoža Bučana, še bolj poglobila povezanost s policijsko postajo tudi z različnimi predlogi, idejami, željami, ki velikokrat nimajo neposrednega učinka na delo same Upravne enote, temveč na širše družbeno okolje. Predvsem, kar je v tem času pomembno, tudi z obveščanjem o stvareh, ki bi lahko vplivale na zmanjšanje varnosti in morebitno povečanje različnih varnostnih tveganj. Pripravljeni pomagati policiji, so na Upravni enoti bili pri izvedbi različnih javnih prireditev, kot so pustni karneval v februarju, tradicionalni Ribniški semenj v septembru, Psoglavski dnevi v juniju, prireditve pri Novi Štifti v aprilu in avgustu, večje gasilske vaje v oktobru, v katerih sodeluje več služb in organizacij, različnih športnih prireditvah – predvsem kadar gre za tekmovanja z mednarodno udeležbo, za prireditve na cestah, glasbeni koncerti. Pod prizadevanja za večjo varnost v prometu se prav tako podpisuje Upravna enota, enako tudi pri pripravi različnih posvetov, predavanj, izobraževanj. »Seveda smo počaščeni priznanju, ob prejemu katerega sem dejal, da nam bo v ponos. Je sad skupnega dela z ribniško policijo oziroma vodilnima možema, komandirjem Rudijem Topolovcem in pomočnikom Marjanom Cimpričem,« je dejal Primož Bučan. Sicer je UE Ribnica edina izmed vseh 58-ih v Sloveniji s takšnim priznanjem. Tudi občini Sodražica je bil zaradi pomoči pri krepitvi varnosti izročen bronasti znak. Na svečanosti je šest policistov PP Ribnica prejelo priznanja za posebne zasluge, enako tudi dva občana, ki sta lani pomagala pri oživljanju občana na Ugarju.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki