fbpx
E-UTRIP
(Foto: 24ur.com)
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Od sobote naprej bo vsak pozitiven hitri test potrjen tudi s PCR testom

Po novem se bo od jutri naprej s PCR testi potrjevalo popolnoma vse hitre teste, ki bodo pozitivni. S tem želijo dodatno preveriti, ali je oseba res okužena ali ne, saj se je v preteklosti večkrat izkazalo, da so bili hitri testi »lažno pozitivni«.

V primeru pozitivnega hitrega testa bo vsak posameznik na telefon prejel sporočilo, v katerem bodo navodila, kako ravnati naprej. Že izvajalec hitrega testa naj bi ga sicer obvestil in napotil na odvzem še enega brisa, lahko pa ga tja napoti tudi osebni zdravnik. Pomembno je, da v tem času oseba ostane v samoizolaciji.

Prav tako pa tudi testiranje ne bo obvezno za popolnoma vse. Tisti, ki se bodo cepili z drugim odmerkom ali ki so že preboleli Covid-19 in od tega ni preteklo več kot 6 mesecev, testiranje za kakršenkoli namen ne bo potreben.

Odredba o vsakotedenskem testiranju vzgojno-izobraževalnega oseba ostaja. Kar pa ne pomeni, da se morajo popolnoma vsi zaposleni testirati v enem dnevu, temveč se le-to lahko razporedi tekom celega tedna, kar bo razbremenilo tako šolnike kot tudi zdravstveno osebje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki